november 5. 19.00 Gurmet vacsora az Erdőspuszta Club Hotelben
Helyszín: Erdőspuszta Club Hotel (Panoráma-Diószegi út kereszteződése Tel.: 20/2999-444)
november 07., 18.00 „A séf álma”
Séf: Rédai Attila, Calico Jack Pub
Sült-alma krémleves, mandula ropogóssal
Színes borskéregben sült szűzpecsenye, házi rösti burgonyával, rukkolás paradicsomsalátával
Panna cotta erdei gyümölcs coulissal
Helyszín: Séfakadémia (Frigyes utca 16., Tel.: 30/4994-372)
november 7., 19.00 Sebestyén Csaba Márton-napi borvacsorája a Platán Hotel****-ben
Helyszín: Hotel Platán**** (Somlyai u. 10., Tel.: 52/537-700)
november 7-9. Márton – Napi Libalakoma Egri Borcsillagokkal
november 7. péntek
15.00 A rendezvény megnyitója
16.00 Az Eastsiders Crew hiphop-táncbenutatója
17.00 A Dancing Boots Country Linedance Club showműsora
18.00 Hungariddim ethno-rock zenekar koncertje
19.00 Az Új borról – borász szemmel
20.00 2014. Debrecen Hangja – Bíró Judit koncertje
20.30 Varga Feri & Balássy Betti koncertje
november 8. szombat
15.00 A Silver Majorett Együttes Műsora
16.00 Sárkányölő Krisztián – a Hareklin Bábszínház interaktív játéka
17.30 A Smith Rock Family élő koncertje
18.00 Az Új borról – borász szemmel
19.00 A Debreceni Kollégiumi Kántus jubileumi koncertje a Nagytemplomban
20.30 A Gonda László Trió koncertje, Csonka Zsuzsanna és Berkes János Közreműködésével
november 9. vasárnap
14.00 A Silver Majorett Együttes Műsora
15.00 A Debreceni Népiegyüttes műsora
16.00 A Black Rose Night zenekar koncertje
17.00 Az Új borról – borász szemmel
19.00 Tánc show – az Eastsiders Crew hiphop és Dancing Boots Country Linedance Club Showműsora
Helyszín: Kossuth tér
november 10., 18.00 „IKON percek – főszerepben a csirke”
Séf: Szendrei Bence, Vida Csaba – Ikon Étterem
Cézár saláta 2.1
Roppason tanyasi csirke comb, zeller variációk
Aszalt szilvás creme brulee
Helyszín: Séfakadémia (Frigyes utca 16., Tel.: 30/4994-372)
november 13., 18.30 Heimann borvacsora az IKON Étteremben
Vendégfogadó friss házi kenyerünk, sós vaj
Heimann, Rosé De Noir pezsgő 2011
Amuse bouche – Répa, sütőtök
Heimann, Mammaróza Rozé 2013
Harcsa, édeskömény, passiógyümölcs
Heimann, Viognier 2013
Házi mangalica disznósajt
Heimann, Fuxli siller 2013
Erdei gomba „pörkölt”
Heimann, Kadarka 2013
Keleméri bárány, sült káposzták
Heimann, Barbár 2011
Charloais marha, cékla
Heimann, Franciscus 2009
Bükki sajtok
Jegyek elővételben az étteremben vásárolhatóak.
Helyszín: IKON Étterem (Piac utca 23., Tel.: 30/555-7766)
november 15. 15.00-18.00 „Jamie Oliver nyomdokain”
Gyermek
Zöldborsós Carbonara /saját készítésű masni tésztából/
Karibi palacsinta
Helyszín: Séfakadémia (Frigyes utca 16., Tel.: 30/4994-372)
november 17., 18.00 “Novemberi kedvencek”
Séf: Balogh Károly, Platán Hotel
Toast rozskenyér, snidlinges habart tojás, pirított erdei gombával és parmezán forgáccsal.
Mézes vajas fűszeres sertés szűz, édesburgonyával
Mentás csokoládé mousse olívaolajos narancsszósszal
Helyszín: Séfakadémia (Frigyes utca 16., Tel.: 30/4994-372)
november 19. 18.00-21.00 „Zsókák figyelem !”
Séf: Rózsa Attila, Melange Étterem
Mozzarella saláta szőlővel és pármai sonkával, almapálinkás datolya chutneyval
Csípős-joghurtos csirkeragu zöldségekkel gazdagítva, jázminrizzsel és aszalt-paradicsomos indiai kenyérrel. Limeos túróhab sárkánygyümölccsel
Helyszín: Séfakadémia (Frigyes utca 16., Tel.: 30/4994-372)
november 22., 18.00 Négy Évszak Négy Sztár Chef- téli élményvacsora Sárközi Ákossal
Menü
Amuse: véreshurka, körte
Borjú nyelv fekete tejföllel, pácolt uborka
Fűszeres halleves, tea
Házi nyúlcomb édesburgonyával, bazsalikomos almával
Zöldség desszert
Céklás kecskesajt bon- bon
Asztalfoglalás: +36 (52) 506 600
Jegyek 2014. november 19- ig elővételben vásárolhatók meg a Hotel Lycium**** recepcióján.
Helyszín: Hotel Lycium**** Átrium étterem (Hunyadi u. 1-3. Tel.: 518-400)
november 24. 18.00 – 21.00 „Marha jó!? „ – STEAK KURZUS a Húsmanufaktúrával
Séf: Szendrei Bence, Vida Csaba – Ikon Étterem
Marha Steak
Fondant burgonya, Sült erdei gomba, Yorkshire pudding
Karamellás Panna cotta
Helyszín: Séfakadémia (Frigyes utca 16., Tel.: 30/4994-372)
november 25., 17.00 A finn konyha – receptek, ételkóstolók
Együttműködő partner: Debreceni Magyar-Finn Baráti Kör
Helyszín: DMK Belvárosi Közösségi Háza, Pódiumterem (Kossuth u. 1., Tel.: 52/413-939)
november 26., 18.00-21.00 “Adventi készülődés”
Séf: Kövér Sándor, Pálma Pub
Füstölt lazacos karfiolkrém
Libamájas töltött káposzta, tejszínes parmezánsajt mártásban
Gesztenyés tortácska, fekete-csoki öntettel
Helyszín: Séfakadémia (Frigyes utca 16., Tel.: 30/4994-372)
november 29., 18.00-21.00 „A mikulásnak szeretettel”
Gyermek kurzus 15.00 – 18.00 óra
Hasé variációk: Sonka- Zöld fűszeres sajtkrém- Mexikói zöldséges
Óriás kalács mikulás fej
Helyszín: Séfakadémia (Frigyes utca 16., Tel.: 30/4994-372)
november 29. Debreceni Bormustra
A Debreceni Borozó borseregszemléje
Helyszín: Déri Múzeum (Déri tér 1., Tel.: 52/417-560)
december 1., 18.00–21.00 „Haláli hal-lakoma”
Séf: Szendrei Bence, Vida Csaba – Ikon Étterem
Fehérboros kékkagyló
Pisztrángfilé,téli főzelék
Csokis Souffle
Helyszín: Séfakadémia (Frigyes utca 16., Tel.: 30/4994-372)
december 3., 18.00-21.00 “Sajt, alma, csoki”
Séf: Rózsa Attila, Melange Étterem
Rusztikus padlizsánkrém fetasajttal
Lazacfilé márványsajtos burgonyás blinivel roppanós salátával, gránátalmával
Csokoládé lasagne kiwis mascarpone krémmel
Helyszín: Séfakadémia (Frigyes utca 16., Tel.: 30/4994-372)
A rendezvényszervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.
A programokról bővebb tájékoztatás a Tourinform irodában kérhető.
4024 Debrecen, Piac u. 20.
Tel.: 52/412-250
E-mail: debrecen@tourinform.hu
www.iranydebrecen.hu
facebook.com/iranydebrecen