Tompos Kátya rákkal küzd.

Rákkal küzd Tompos Kátya, jótékonysági gálát szerveznek a megsegítésére a Szegedi Nemzeti Színházban

Helyi hírek
Bizonyára sokatoknak feltűnt, hogy Tompos Kátya két éve nem látható színházakban, koncerttermekben és eltűnt a média látómezejéből is. Ennek oka egy daganatos betegség, ami miatt az elmúlt időszakban a „világot jelentő deszkákat” már csak egy-egy felolvasó est erejéig látogathatta, amíg állapota ezt megengedte – áll a Fábián Juli Emlékalapítvány hivatalos oldalán megosztott közleményben. A művésznő megsegítésére most gálaesetet szerveznek Szegeden.

“Kátya a daganatos betegségek egy olyan ritka válfajában szenved, amelyhez a legmegfelelőbb kezelés Magyarországon nem elérhető. Külföldi gyógykezelésének jelenlegi fázisai – a korábbiakkal elletétben már – az állam által nem finanszírozottak, az eddig felmerült költségek már felemésztették Kátya anyagi kereteit, tartalékait, valamint a barátai által korábban összegyűjtött összeget. Kátya kérésére eddig a pillanatig kizártuk a nyilvánosságot, ám eljött az idő, hogy a nagyközönséghez forduljunk segítségért” – írja az Emlékalapítvány a közösségi felületén megosztott bejegyzésben.

Az alapítvány posztjában kiemeli: két módon van lehetőség támogatni a művésznőt. Egyrészt “Szeretünk Kátya” címen jótékonysági gálát szerveznek, amelyre 2024. május 25-én kerül sor a Szegedi Nemzeti Színházban és ahová minden kedves nézőt várnak – a belépőjegyek árából befolyt pénzösszeg teljes mértékben Kátya gyógykezelési alapjába kerül. Másrészt, arra kérik a rajongókat, hogy ha nem tudnak ott lenni a gálán, de szeretnének segíteni Kátyának, akkor a Fábián Juli Emlékalapítvány számlájára utalva tegyék ezt meg.

Erre a következőképp van lehetőség:

Kedvezményezett neve: Fábián Juli Emlékalapítvány

Kedvezményezett számlaszáma: 16200151-18543755-00000000

A megjegyzés vagy közlemény rovatba Tompos Kátya név kell, hogy szerepeljen.

A gyűjtés határideje a koncert napja, azaz 2024. május 25-e.

(Fábián Juli Emlékalapítvány)

Fotó: Fábián Juli Emlékalapítvány