Szeged, sportuszoda, medence, készülnek, nyári szezon, sport, strand, uszoda

Még néhány nap és újra pancsolhatunk a Városi Sportuszoda sátor nélküli medencéiben – interjú Nagy Katalinnal

Helyi hírek

A Városi Sportuszoda medencéiről a napokban lekerül a légtartó sátor és várhatóan május 6-tól újra igénybe vehetik a szegedi lakosok a nyitott medencéket. A Tiszavirág Sportuszoda lazító medencéjének külső részét a tavasz beköszönte óta használhatják a vendégek. Emellett az Anna Fürdő is a megszokott rendben várja a látogatókat. A belépőjegy árak az év elején azonban változtak. Interjú Nagy Katalinnal, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezetőjével.

A Szegedi Sport és Fürdők Kft.-hez a Városi Sportuszoda, a Tiszavirág Sportuszoda és az Anna Fürdő tartozik. Melyiknek, mit lehet tudni a funkciójáról? Céljáról?

A Városi Sportuszoda télen légtartó sátor alatt fogadja a vendégeket. A közeli iskolások és óvodások tanulnak itt úszni. A búvárúszókon és triatlonosokon kívül a kajak-kenusok is rendszeresen edzenek az 50 méteres medencében. Természetesen a szegedi lakosok is találnak szabad sávot az úszásra a nyitvatartási időben. Nyáron pedig a nyitott uszoda előnyét élvezhetik a napozni és mozogni vágyók.

A Tiszavirág Sportuszoda az úszó és a vízilabda sportágak edzésének és versenyzésének a fő színtere. A 10 pályás verseny és a 6 pályás bemelegítő medence mellett egy tan- és egy lazító medence is található az épületben. Kondi termek, média szoba, büfé szolgálja sportolók és a nézők kényelmét. Az Úszó Nemzet Program is itt kapott helyet, amelynek keretében óvodások és alsó tagozatos iskolások járnak rendszeresen úszni. A lakosság számára az úszást és rekreációt egy wellness részleg teszi teljessé.

Az Anna Fürdő a mozgásszervi rehabilitáció mellett a délután és éjszaka üzemelő wellness részleggel a vendégek kikapcsolódását segíti. A gyógyászati részlegen járóbeteg szakellátás és fürdőgyógyászati kezelések folynak.

 

A felsoroltak közül a két sportuszodának nyitott medencéje is van, ezeket 2024-ben mikortól lehet igénybe venni?

A Városi Sportuszodában a légtartó sátor levétele után, terveink szerint május 6-tól lesznek nyitottak a medencék. A Tiszavirág Sportuszoda lazító medencéjének nyitott részét április 1-je óta igénybe lehet venni.

Változott-e, változik-e ezekben a fürdőkben a belépő ára az idei évben? Ha igen, melyikben, mennyivel?

A két uszodában átlagos 11%-os áremelésre került sor a belépőjegyek tekintetében, az Anna Fürdő belépőinek díja átlagosan 8,5 %-kal növekedett 2024. január 1-jével.

Hozzávetőlegesen, melyiket hányan veszik igénybe egy évben, melyek a legközkedveltebb időszakok?

Az éves látogatottsági adatok – a sportolói belépéseket is figyelembe véve – a következőképp alakulnak:

  • Anna Fürdő: 32.969 fő, leglátogatottabb időszak a tél;
  • Városi Sportuszoda: 121.208 fő, leglátogatottabb időszak a nyár;
  • Tiszavirág Sportuszoda: 215.503 fő, leglátogatottabb időszak a tavasz, ősz.

Zárásképp, hogyan tartják karban, tisztán ezeket a fürdőket?

Mindhárom fürdőnkben folyamatos a takarítás. A napi takarítás mellett éves takarítási terv szerint történik a nagy takarítások elvégzése.

A Tiszavirág Sportuszoda belépőjegy árakról ide, a Városi Sportuszoda belépőjegy árakról ide, az Anna Fürdő belépőjegy árakról pedig ide kattintva tájékozódhat.

Pósa Tamara

Fotó: Frank Yvette