Szeged, autó, találkozó, Mercedes, Classic Car Show & Expo, Pick Aréna

Mutatjuk, melyek voltak Szegeden a legszebb Mercik a hétvégi autókiállításon – képgaléria

Helyi hírek

Nagy érdeklődés mellett zajlott az I. Mercedes-Benz klasszikus autók kiállítása hétvégén Szegeden. Magyarországon először volt látható együtt, egy helyen a legendás autómárka, a Mercedes mintegy 140 különböző, ma már klasszikusnak számító példánya, az elmúlt 60 év gyártmányaiból válogatva. Az autócsodák szépségversenyén pedig kiderült, melyek lettek a legszebb Mercik a különböző kategóriákban.

A vártnál is nagyobb számú látogatót és a szombati napon telt házat is vonzott az első Pappas Auto Classic Car Show & Expo, mely ritka Mercedes csodákat vonultatott fel Szegeden.

A két nap alatt számos szakmai előadás és interaktív program várta a látogatókat, a legnagyobb szakmai vita az OT vizsgáztatás és hazai rendszere között alakult ki az előadók és a kiállítók között. A kiállított autók egy szépségversenyen is átestek.

Íme a különböző kategóriák győztesei, ami a közönség szavazatai alapján kialakult: Szedán kategóriában a Mercedes-Benz W201 EVO II nyerte a versenyt. A legszebb kabrió a Mercedes W143, egy 1938-as évjáratú autó lett. A legszebb Kupé pedig a 350 darabszámos Mercedes-Benz SL 65 AMG Black Series.

Fotó: Frank Yvette