Szeged, jótékonysági futóverseny, futás, sport, Dóm tér, ÁGOTA, SZTE, Kormányhivatal, gyerekek

A BYD 5 millió forinttal támogatta az ÁGOTA Alapítványt

Helyi hírek

Ahogyan arról a Szegedi Nap is beszámolt, a gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok támogatására rendeztek jótékonysági futást Szegeden április 14-én, vasárnap. Az esemény óriási népszerűségnek örvendett, mintegy 1600-an látogattak ki a Dóm térre, a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal, a Szegedi Tudományegyetem és a Gál Ferenc Egyetem által megszervezett ÁGOTA® Futásra. A gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalokat a rendezvényen a BYD 5 millió forinttal támogatta.

A cégóriás 5 millió forinttal támogatta az ÁGOTA Alapítványt és ezáltal a gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalokat. A többek között elektromos meghajtású autók gyártásával foglalkozó, és hamarosan Szegeden is gyárat alapító BYD high-tech vállalat hazánkban is fontosnak tartja a társadalmi szerepvállalást – áll az ÁGOTA Közösség hivatalos Facebook oldalán megosztott bejegyzésben.

A cég által felállított sátornál a szegediek közelebbről is megismerkedhettek az autógyártóval. Sőt, az eseményen az általuk gyártott modern, elegáns és környezetbarát járgányokból többet ki is állítottak, emellett a felvezető autó szerepét is egy ilyen jármű töltötte be.

–Nagyon fontos és hasznos ez a támogatás, hálásak vagyunk érte – mondta Mitykó András, az Állami Gondoskodásban Élő és Veszélyeztetett Fiatalok Támogatásáért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Az ÁGOTA Közösség vezetője is nagyon hálás volt.

– Mi már közel 30 éve igyekszünk reményt ébreszteni és jövőt mutatni a vér szerinti családjukból kiemelt fiataljainknak, hálásak vagyunk azért, hogy a cégóriás mellénk állt. Gyermekeink nevében is köszönöm a BYD nagylelkű felajánlását – hangsúlyozta Kothencz János, az ÁGOTA Közösség vezetője.

A sportrendezvényen több mint 12 millió forintot gyűjtöttek össze az árva gyerekeknek – tudta meg az rtl.hu.

(ÁGOTA Közösség)

Fotó: Frank Yvette