Saját falait ajánlja utcai versposztoláshoz a Somogyi-könyvtár

Saját falait ajánlja utcai versposztoláshoz a Somogyi-könyvtár

Helyi hírek

Idén is csatlakozik a Somogyi-könyvtár a Posztolj verset az utcára! elnevezésű országos akcióhoz április 11-én, a magyar költészet napján. Az évek óta töretlenül futó kezdeményezés célja, hogy a legváratlanabb helyeken is láthatóvá tegye a magyar költészet örök gyöngyszemeit. A versek posztoláshoz a Somogyi-könyvtár főépületénél és fiókkönyvtárainál is várják az érdeklődőket.

A magyar költészet napját 1964 óta ünnepeljük április 11-én, József Attila születésnapján. Ezen a napon a hazai kulturális terek és könyvtárak rendszerint megtelnek könyvbemutatókkal és felolvasóestekkel, de évek óta zsongásban tartja az olvasás kedvelőket egy új kezdeményezés is, a Posztolj verset az utcára! Az akcióhoz, ahogy minden évben, idén is bárki csatlakozhat, akár egyénileg, akár csoportosan, a lényeg, hogy a járókelők a legváratlanabb helyeken találkozhassanak versekkel: lámpaoszlopokon, kerítéseken, tűzfalakon.

A Somogyi-könyvtár 2024-ben ismét a saját falait ajánlja fel az utcai versposztoláshoz. A könyvtár munkatársai április 11-én délelőtt 9 órától este 18 óráig várják a mozgalomhoz csatlakozó szegedieket a Dóm téri főépület, valamint a fiókkönyvtárak bejárata előtt, ahol kihelyezett papírlapokkal, filctollakkal és lapozgatható verseskötetekkel készülnek, hogy mindenki megtalálhassa azt a szívéhez közel álló verset, amelyet a nyilvánosság elé tárna a rendhagyó művészeti akció keretében.

Azok, akik szívesen megosztanák kedvenc verseiket, versrészleteiket, vagy akár saját költeményeiket, de nincs lehetőségük ezt a könyvtár épületénél személyesen megvalósítani, részvételi szándékukat a tajekoztato@sk-szeged.hu címen jelezhetik a könyvtár számára.

(Somogyi-könyvtár)

Fotó: Somogyi-könyvtár Facebook oldala