Szeged, Tarján, Penny Market, parkolás, fizetős

Egy újabb bevásárlóközpont parkolója vált fizetőssé Szegeden

Helyi hírek

A Makkosházi körúton elterülő bevásárlóközpontok, azaz a Lidl és a Penny után, a Víztorony térnél megtalálható Penny parkolója is fizetőssé vált a hétvégén Szegeden. Méghozzá nem is keveset kell fizetnie azoknak, akik egy óránál tovább hagyják az autóikat a parkolóban, a 60 perc feletti parkolás ugyanis 1500 forintot kóstál. A Makkosházi körúton található Aldi körül azonban eltűntek a táblák, amelyek eddig fizetésre szólították fel a hosszabb időre oda parkolókat.

Arra a kérdésre, hogy akkor most kell vagy nem fizetni az Aldi parkolójában a parkolásért, az ott dolgozók nem tudtak választ adni.

Szeged, Makkosháza Aldi, áruház, parkoló
A táblák eltűntek.

Így aztán a figyelmeztető tábla hiányában egyelőre kijelenthetjük, hogy a Makkosházi körúton és a Szabadkai úton lévő Aldi parkolója ingyenesen használható, ahogyan az utóbbinál a Lidl parkolójáért sem kell fizetni. Az ugyanitt elterülő Tesconál viszont érdemes elolvasni a táblán szereplő szöveget.

Szeged, Szabadkai út, Tesco, áruház, fizetőparkolás, parkolás
Három nap után elszállítják a járműveket.

A Rókusi körúton megtalálható Tesconál ilyen táblával nem találkozni. Ahogyan például a Szilléri sugárúton lévő Spar parkolója is ingyenesen használható.

Mindez azért fontos, mert a szegedi lakóövezetekben egyre kevesebb, sőt, szinte egyáltalán nincs szabad parkolóhely, ez pedig a helyieket egyre inkább zavarja. Erről hosszabban néhány napja itt írtunk. 

Fotó: Frank Yvette