Szeged, szüreti felvonulás, Dóm tér, Bor Tér, ősz, borfesztivál, bor, turizmus

Egy nappal hosszabb lesz idén a Szegedi Borfesztivál

Helyi hírek

2024. május 16-a és 26-a között rendezik meg a 28. Szegedi Borfesztivál – Szeged Napja Ünnepségsorozatot a Napfény Városában. Magyarország legnagyobb és leghosszabb gasztrokulturális fesztiválja idén 11 napig tart majd.

A 160 borászt felvonultató 28. Szegedi Borfesztivál, amely hazánk egyik leglátványosabb kézműves seregszemléje, a XXIII. Szegedi Hídivásár kézművesei, a koncertekkel és tűzijátékkal színesített Dóm téri Kavalkád, a minőségi söröket és finom ételeket felvonultató Klauzál téri Gasztroudvar, valamint a Szeged környéki finomságok és csecsebecsék lelőhelye, a Kincs tér, idén is igazi élményekkel várja a látogatókat.

𝟮𝟴. 𝙎𝙕𝙀𝙂𝙀𝘿𝙄 𝘽𝙊𝙍𝙁𝙀𝙎𝙕𝙏𝙄𝙑𝘼́𝙇
𝙎𝙯𝙚́𝙘𝙝𝙚𝙣𝙮𝙞 𝙩𝙚́𝙧, 𝙢𝙖́𝙟𝙪𝙨 𝟭𝟲-𝟮𝟲.

Május 16-tól 26-ig a magyar borászok ismét Szegedre költöznek, közel 160-an kínálják majd legfinomabb nedűiket. A 28. Szegedi Borfesztiválon a finom borok, pálinkák és sajtok mellett természetesen gasztronómiai különlegességek is szerepelnek a kínálatban.
A Széchenyi téren felállított két pódium színpadon a jazz, a blues és folk formációk mellett, sztárfellépők gondoskodnak a jó hangulatról.

𝙆𝙀́𝙕𝙈𝙐̋𝙑𝙀𝙎- 𝙀́𝙎 𝙂𝘼𝙎𝙕𝙏𝙍𝙊𝙐𝘿𝙑𝘼𝙍
𝙆𝙡𝙖𝙪𝙯𝙖́𝙡 𝙩𝙚́𝙧, 𝙢𝙖́𝙟𝙪𝙨 𝟭𝟲-𝟮𝟲.

A Klauzál téri Gasztroudvarban a finom borok mellett ínycsiklandó ételek és kisüzemi sörök várják a kilátogatókat, emellett a környékbeli kézművesek is bemutatkoznak.

𝙆𝙄𝙉𝘾𝙎 𝙏𝙀́𝙍
𝘿𝙪𝙜𝙤𝙣𝙞𝙘𝙨 𝙩𝙚́𝙧, 𝙢𝙖́𝙟𝙪𝙨 𝟭𝟲-𝟮𝟲.

A Dugonics téren a kézműveseké és a háztáji termelőké lesz a főszerep. A szökőkút körül táncházak, kisebb zenei programok és különböző bemutatók várják a kilátogatókat.

𝘿𝙊́𝙈 𝙏𝙀́𝙍𝙄 𝙆𝘼𝙑𝘼𝙇𝙆𝘼́𝘿
𝘿𝙤́𝙢 𝙩𝙚́𝙧, 𝙢𝙖́𝙟𝙪𝙨 𝟮𝟰-𝟮𝟲.

A rendezvény második hétvégéjén a Dóm téren különböző koncertek nyújtanak felhőtlen kikapcsolódást.

𝙓𝙓𝙄𝙄𝙄. 𝙎𝙕𝙀𝙂𝙀𝘿𝙄 𝙃𝙄́𝘿𝙄𝙑𝘼́𝙎𝘼́𝙍
𝘽𝙚𝙡𝙫𝙖́𝙧𝙤𝙨𝙞 𝙝𝙞́𝙙, 𝙃𝙞́𝙙 𝙪𝙩𝙘𝙖, 𝙢𝙖́𝙟𝙪𝙨 𝟮𝟱-𝟮𝟲.

Szintén a második hétvégén csatlakozik a Szeged Napja Ünnepségsorozathoz az idén 23. alkalommal megrendezett Szegedi Hídivásár, ahol a Belvárosi híd és a Híd utca átalakul az ország egyik legnagyobb kézműves seregszemléjévé. Az autók és a tömegközlekedési eszközök helyét két napra átveszik a hazai kézművesek és persze a végeláthatatlanul hömpölygő tömeg.

𝘾𝙄𝙑𝙄𝙇 𝙎𝙕𝙀𝙍𝙑𝙀𝙕𝙀𝙏𝙀𝙆 𝙐𝙏𝘾𝘼́𝙅𝘼
𝙊𝙨𝙠𝙤𝙡𝙖 𝙪𝙩𝙘𝙖, 𝙢𝙖́𝙟𝙪𝙨 𝟮𝟱-𝟮𝟲.

A Szegedi Hídivásár szomszédságában a szegedi civil szervezetek legjava is kitelepül és bemutatja tevékenységét, játékokkal, interaktív vetélkedőkkel színesítve a három nap programját.

A további részletekről hamarosan bővebben is beszámolnak a szervezők.

Fotó: Frank Yvette