Valentin-nap, programajánló. Fotó: pixabay.com

Egy hét a szerelem jegyében Szegeden

Helyi hírek

Romantikus vacsorák, szerelmes filmek és színházi előadások, koncert, kvíz, tárlatvezetés – mutatjuk, mivel készül Szeged a Valentin-napra. Programajánló.

A szerelem ünnepe

Az angolszász országokban Valentine (Bálint) napján (február 14-én) tartott Valentine’s Day (magyarul: Bálint-nap) ünnepe a 20. század végétől világszerte elterjedt „szerelmes-ünnepként”. Szent Bálint (Valentin vagy Valentinus) a szerelmesek, a lelkibetegek és az epilepsziával élők védőszentje. Magyarországon e szentnek csak szórványosan alakult ki kultusza. Az angolszász szokás Magyarországon az angol elnevezés magyarosított formájú átvételével, mint Valentin-nap vált ismertté és népszerűvé az 1990-es évektől kezdődően. Ezen az ünnepen a szerelmesek megajándékozzák párjukat, vagy szerelmes üzenettel kedveskednek neki. A Valentin-nap vallási eredete világszerte, így Magyarországon is elhomályosult.

Programok:

Valentin-nap a Reök-palotában

Szerelmespároknak szóló programot hirdet a REÖK – Február 14-én, a 18:00 órakor kezdődő, különleges kultúrrandevún részt vevő párok romantikus palotasétával és ünnepi finomságokkal tehetik életre szóló élménnyé az idei Valentin-napot.

Részletek itt.

Ripoff Raskolnikov Band és Roberto Luti koncert az IH Rendezvényközpontban

Február 14-én, 20 órakor egy kihagyhatatlan blues-estre várják a szerelmeseket az IH Rendezvényközpontba, ahol a Ripoff Raskolnikov Band és Roberto Luti gitáros közös produkciója lesz látható.

Részletek itt.

Bálint-napi Rekecsin táncház a Cafe Radnótiban

Február 14-én, 20 órától minden kedves érdeklődőt vár a Cafe Radnótiba a Rekecsin Együttes, a Népzenei Kamaraműhely és a Dézsma Folk Band közös, tánctanítással egybekötött Bálint-napi táncházába.

Részletek itt.

Valentin-napi páros kvíz Németh Kornéllal a Taka Coffe & Barban

Február 14-én, 19 órától humoros és kreatív kérdésekkel, feladatokkal tesztelhetik a párok, hogy mit tudnak egymásról, és a másik nemről egy kvíz keretében.

Részletek itt.

,,Ne csak nézzétek, ízleljétek is meg a filmet!” címszó alatt vár mindenkit a szegedi Bárka

Február 14-én, 20 órakor a L’ecsó című animációs sikerfilm ínyenc fogásai kerülnek a Bárkában az asztalra. A szerelmesek napján egy négyfogásos vacsorából és két koktélból álló étkezésre várják a párokat, amelyeket a film jeleneteihez igazítva szolgálnak fel.

Részletek itt.

Valentin-nap az Anna fürdőben

Február 14-én, 20:30-tól egy felejthetetlen estére készül Szeged ikonikus gyógyfürdője. Lesz:

  • éjszakai fürdőzés 20:30 és 00:00 óra között;
  • szaunaszeánsz 21:40-től “Szerelmi bájital” címszó alatt;
  • csokis gőz program 22:15-től “Be my Valentine” címen.

Részletek itt.

Valentin-nap a Forrás Spa-ban

Február 14-én amellett, hogy egész nap várják a szerelmeseket a Forrás Spa-ba, 15% kedvezménnyel vásárolhatók meg a belépők, és különböző arc- és testkezelésekkel tehetik még kellemesebbé az együtt töltött időt aznap a párok.

Részletek itt.

Valentin-nap a Tiszavirág Sportuszodában

Február 14-én, 17 órától a szerelmeseknek lehetőségük nyílik az estére hangolódni, méghozzá egy:

  • csokis-mézes gőz program keretében, amely 17:00 órakor kezdődik, “Sweet Dreams” címszó alatt;
  • és egy szaunaszeánsszal, ami 19:00 órakor kezdődik és “Love is in the air” néven fut.

Részletek itt.

Imádlak utálni – romantikus vígjáték a Belvárosi Moziban

Február 14-én, három időpontban is megtekinthető egy igazi romantikus és egyben nagyon szórakoztató film, ahol a főhősök úgy szeretnek egymásba, hogy közben utálják a másikat.

Részletek itt.

Könyves vakrandi a Somogyi-könyvtárban

Február 14. és 16. között könyves vakrandi várja a meglepetésre fogékony olvasókat a Somogyi-könyvtár Adminisztrációjában és a Központi Kölcsönzőben. Előre becsomagolt könyvekből lehet választani, de a könyvek címe titok. Hogy mit rejt a csomag, arra csak
néhány apró információ (tartalom és műfaj) utal majd.

Részletek itt.

Szerelmes Shakespeare a Szegedi Nemzeti Színházban

Február 15-én, 19 órakor mutatják be a Szegedi Nemzeti Színházban az Oscar-díjas film alapján készült produkció színpadi változatát, amely szórakoztató, szellemes és tiszteletlen tisztelgés Shakespeare zsenialitása előtt. A Szerelmes Shakespeare mesterien ötvözi a tényeket és a fikciót, a tiszta költészetet és a játékos humort.

Részletek itt.

Hárman Lettünk! Mi lesz kettőnkkel? – workshop a Somogyi-könyvtárban

Február 16-án Hárman Lettünk! Mi lesz kettőnkkel? címmel workshopot szerveznek kisgyermekes párok számára Puroszné Nagy Magdolna perinatális szaktanácsadó és Gesztes Olympia, a HKHK projektvezetőjének vezetésével. A gyermek születése nagy öröm, ugyanakkor normatív krízis is. Sok minden megváltozik. Újra fel kell fedezni a szülés után a párkapcsolatot is. Olyan párokat várnak, akiknek gyermeke(i) legföljebb 5 éves. Lehetőség és feladat is, hogy szakadjanak ki 2 órára a párok csak ketten. A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Részletek itt.

Valentin-napi buli Gáspár Lacival a Szálka Halászcsárdában

Február 17-én, 19 órától gyertyafényes vacsorával egybekötött koncerttel várja a szerelmeseket a Szálka Halászcsárda. Koncertet ad Gáspár Laci.

Részletek itt.

Pósa Tamara

Fotó: pixabay.com