Meggyújtották a harmadik adventi gyertyát Debrecenben

Helyi hírek

A harmadik adventi vasárnapon, 2023. december 17-én a Debreceni Református Nagytemplomban lobbant fel a harmadik adventi gyertyaláng. Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatát Balázs Ákos alpolgármester képviselte az ünnepségen – közölte a városvezetés.

Öröm – örvendezés! Ezt üzeni nekünk az adventi koszorún, a harmadik gyertya! Különösen fontos és milyen mélysége van a mai világban ennek az üzenetnek! – kezdte köszöntőjét Balázs Ákos alpolgármester. Advent a várakozás időszaka – ami akkor tud beteljesedni, ha teszünk érte és a lelkünkben is felkészülünk megélni! Ebben az időszakban lehetőségünk van arra, hogy elcsendesedjünk és észrevegyük az igazán fontos dolgokat!

Mik ezek a fontos dolgok? Átölelni szeretteinket: szüleinket, házastársunkat, gyermekeinket és meglátni bennük Isten szeretetét! Beszélgetni terített asztal mellett a hozzánk közel állókkal, barátokkal és megélni velük – az összetartozás örömét! Rácsodálkozni otthonunkra – városunkra, a mi Debrecenünkre! A cívisvárosnak vannak alapértékei amik advent időszakában még jobban  felértékelődnek! Tisztelet – tudás – összefogás – ebben hittek elődeink és ezt valljuk mi is! Városunk megtanított bennünket arra, hogy tiszteljük egymást, támaszkodjunk a tudásra és minden korban és időben az összefogásra! Nehéz időket élünk – legyünk hálásak, hogy mi békében ünnepelhetünk! Ünnepi fényekbe öltözött a város főtere – békességgel sétálhatunk, örülhetünk egymásnak. Legyünk mindezért hálásak!  Ezekkel a gondolatokkal kívánok áldott adventi készülődést és boldog karácsonyt minden debreceninek! – zárta beszédét Balázs Ákos.

Az esemény keretében Oláh István, a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség lelkipásztora, Kiss János, a Debreceni Baptista Gyülekezet lelkipásztora is ünnepi gondolataival köszöntötte az egybegyűlteket. Törő András, a Debreceni Karitatív Testület elnöke pedig az ünnephez kötődően arról beszélt: a testület feladata, hogy megtestesítse az ember szívből jövő jóságát, jelenvalóvá váljon a város életében, hogy az ember alapvetően jó, tudunk jót cselekedni. 

A műsorban közreműködött a Kuckó Művésztanya, a Debreceni Népi Együttes, a Debreceni Hajdú Táncegyüttes, a Debrecen Helyőrségi Zenekar, Papp István, a Csokonai Nemzeti Színház Debrecen színművésze, a Debreceni Református Nagytemplom zenekara és a Debreceni Baptista Gyülekezet kórusa.

Fotók: debreceni önkormányzat