Szeged, Geltsch Gluténmentes Desszertműhely, gluténmentes, sütemény, torta, cukrász

Több mint cukrászat a kis szegedi desszertműhely

Gasztro Helyi hírek

Mosolyog, aki megkóstolja a szegedi gluténmentes süteményeket. A cukrászműhely „varázslói” – Juhász Erika és Geltsch Nikoletta – különös figyelmet fordítanak arra, hogy ételérzékenyként is a hagyományos ízeket és textúrákat élvezhessük egy süteményben.

Az egész épület olyan, mint egy mézeskalács-házikó: a kellemes hangulatú vendégtérben lehet átvenni a rendeléseket, vagy megbeszélni egy esküvő részleteit. Niki és Era mindenkire odafigyel, aki ételallergiában vagy intoleranciában érintett. Az eleve glutén- és laktózmentes finomságok mellett készítenek tej-, tojás-, cukor és vegán desszerteket is. Mindemellett egyedi igényeknek is eleget tesznek.

“Előfordult, hogy kaptunk egy listát: ezeket és ezeket az alapanyagokat használhatjuk. Egy elég rövid
listát…” – emlékeztek vissza a lányok, akik idén április óta dolgoznak együtt. – Természetesen nagyon
finom sütemény lett a végeredmény.

Tavaly tavasszal nyitotta meg a cukrászműhelyt Geltsch Nikoletta, akinek a legjobb barátai ételérzékenyek.

“Azt tapasztaltam, kevés helyen tudnak biztonságos, valóban keresztszennyeződés mentes cukrász süteményeket venni. Úgy érzem, amellett, hogy a szenvedélyemnek élhetek, segíthetek olyan embereknek, akiknek nagyon nem mindegy, mit fogyasztanak. Ha valaki enne egy jó Dobostortát, cukorral, főzött, vajas csokikrémmel, vagy épp ellenkezőleg, mert nagyon szigorú diétát tart, nálunk mindenképpen jó helyen jár.”

Juhász Erika idén áprilisban csatlakozott Nikihez, a könyvelői pályát hagyva maga mögött. Ő és családja is érintett glutén-, és tejfehérje érzékenységben, így számára természetes a mentes alapanyagokkal való alkotás.

“Nagyon szeretünk együtt dolgozni, mindig új ízeket, új receptúrákat találunk ki. Ebben a vendégeink is segítségünkre vannak, szeretjük, ha elmondják, milyen süteményt ennének szívesen”

– mesélte Era.

“Valóban, ahogy mondani szoktam: feszegetjük a határainkat.Eredetileg én biológus vagyok, mondhatni: kísérletező típus. Nagyon szeretek emberekkel dolgozni és szeretek problémákat megoldani. A mentes sütemények készítése kihívások elé állít minket, amiket mi örömmel teljesítünk. Ez több mint cukrászat”

– mondta Niki

Az egyedi tortarendelések teljesítése mellett minden csütörtökön és pénteken tartanak „Szelet Szemezgetést” a Geltsch Gluténmentes Desszertműhelyben, ahol az állandóan megújuló kínálatból lehet kóstolgatni, szemezgetni.

Fotók: Frank Yvette