Szeged, Siketek Világnapja, Közös Jelek, konferencia, Agóra, jelelés, siket, hallássérült

Konferenciát tartottak a hallássérült fiatalok társadalmi jóllétéért és esélyegyenlőségéért a Szegedi Egyetem szervezésében

Helyi hírek

Az SZTE Gazdaságtudományi Kar Kutatóközpont, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége és az Environmental Social Science Research Group (ESSRG) együttműködésében szerveztek konferenciát a Siketek Világnapjához kapcsolódóan.

A konferencia célja a hallássérült fiatalok társadalmi jóllétéért, esélyegyenlőségük eléréséért indított, halló és hallássérült résztvevők együttműködésében megvalósuló Közös Jelek közösségi kutatás eredményeinek bemutatása, a szegedi hallássérültek társadalmi jóllétét elősegítő városi akciók, ötletek összegyűjtése, valamint a közös inspiráció és tanulás érdekében találkozási lehetőségek biztosítása a szegedi városi szereplők, cégek, érdekvédelmi szervezetek, döntéshozók, egyetemi közösségek között.

A rendezvény 14:00-kor kezdődött a Szent-Györgyi Albert Agórában a megnyitóval. Az előadáson ismertették a hallássérülés területén végzett eddigi elért kutatási eredményeket, és bemutatták a hallássérültek számára készített online adatbázist. A délután hátralévő részében Szlivka Ágnes, Máté Vendel és Tóth László tartott előadást a szegedi siketek társadalmi jóllétéről. Az előadások után kávé és sütemények kíséretében kötetlen beszélgetés volt a közönség és az előadók között.

Fotó:Frank Yvette