Kutatók éjszakája SZTE

Majdnem 400 programmal várja az érdeklődőket a Kutatók Éjszakáján a Szegedi Tudományegyetem

Egyetem Helyi hírek

A szeptember 29-i Kutatók Éjszakája ingyenes programjaira már lehet jelentkezni.

A rendezvénysorozaton a Szegedi Tudományegyetem mintegy 500 oktatója, kutatója és hallgatója mutatja be a  saját tudományterületét. Laborlátogatások, előadások, kreatív foglalkozások, bemutatók, kalandtúrák, workshopok sora várja kora délutántól késő éjszakáig az érdeklődőket a hónap utolsó péntekén. Az egyetem szinte minden kara bemutatkozik legalább egy programmal.

Néhány különleges érdekesség a programokból:

Gumihajtású Modellautó  – Mérnöki Kar, 17:00-18:00 óra Mars tér 7., Kiselőadó terem

Az érdeklődők megismerkedhetnek egy gumihajtású modellautó megépítésével a tervezéstől a gyártásig.  A résztvevők elkészíthetik a saját kisautójukat, amit utána haza is vihetnek.

Mindennapi doppingszereink – Gyógyszerésztudományi Kar, 17:00-18:00; 19:00-20:00; 21:00-22:00, Eötvös u. 6., III. tanterem, alagsor

Az előadás a hétköznapjainkhoz hozzátartozó, doppingszernek minősülő gyógyszerek, ételek és élvezeti szerek használatát és hatásait elemzi.

Táncolj a világgal! – Nemzetközi tánckutató hallgatók előadása és workshop-ja a Bölcsészkaron  20:00-21:30, Egyetem u. 2., II. emelet, Auditorium Maximum.

A Szegedi Tudományegyetem nemzetközi tánckutató képzésére a világ minden tájáról érkezett hallgatók adják elő hazájuk táncait, ebből láthatnak az érdeklődők ízelítőt, az előadás után tánctanítással várják a nézőket a fellépő táncosok.

A programokról nyomtatott és online tájékoztató, és mobiltelefonos applikáció is készült. A részeles program és a regisztráció elérhető az egyetem honlapján.

Fotó: Frank Yvette – Szegedi Nap