Szeged, meleg, nyár, kánikula, hőség, hőségriasztás, strand, fürdő, időjárás

Jövő nyáron szerbiai versenytársat kaphatnak a Dél-Alföld fürdői

Helyi hírek Wellness

A röszkei határátkelőtől 21 kilométerre van Palics, ahol megnyitották a termálfürdő új egységeit. 

Palicson korábban is volt termálfürdő, most fejezték be a fejlesztését. A fedett részében négy medence,  csúszdák, szauna és sószoba is várja a látogatókat.

A beruházás elhúzódott, a szeptemberi megnyitásra a nyári fürdőidény már véget ért, a látogatók csak az intézmény fedett részében található medencéket használhatják. A szabadtéri részeket a jövő nyáron tervezik megnyitni. A palicsi fürdő jelenlegi kínálata sokkal szerényebb, mint a mórahalmi vagy a szegedi fürdőké, így még nem igazán versenyképes a Dél-Alföld népszerű fürdőhelyeivel. Az árai azonban kedvezőbbek, és ha a nyáron tovább bővítik a kínálatot, megnyílnak a szabadtéri medencék és más egységek, vonzóbb lehet a vendégeknek. A Dél-Alföld fürdőibe eddig sok vendég érkezett Szerbiából, ezután egy részük dönthet majd úgy, hogy a számára közelebbi Palicson keres felüdülést.

A Szabadkától 8 km-re lévő Palicsi-tó eddig is kedvelt üdülő- és kirándulóhely volt, nem csak Szerbiából, hanem Magyarországról is sokan felkeresték. A természet kialakította tó egykor kedvelt fürdőhely volt, de a vize az utóbbi években már nem alkalmas a fürdésre, mert nagyon sok benne a zöld alga, a foszfor és a nitrogén.

Palicson a most újra megnyitott termálfürdőben az egész napos belépőjegyek ára felnőtteknek 900 dinár, ami átszámítva 2800 Ft. A palicsi fürdő hét minden napján 10 és 18 óra között tart nyitva – írja a szerbiai Szabad Magyar Szó.

Fotó: illusztráció – Frank Yvette – Szegedi Nap