rendőrség

Két embert elfogtak a rendőrök a szegedi belvárosban pénteken lövöldöző társaságból

Helyi hírek Rendőrség

Szamurájkardokkal, késsel és gumilövedékes fegyverrel akarta az adósságot behajtani egy társaság egy férfitól.

Pénteken késő délután Szeged belvárosában lövéseket hallottak az arra járók, és azt láthatták, hogy egy csoport üldöz egy férfit. A sértett egy étterembe menekült, a támadók követték, de amikor az étteremben dolgozók figyelmeztették őket arra, hogy a helyiségben kamerák vannak, gyorsan továbbálltak. Mire a rendőrök odaértek, a tettesek és a sértett is elmenekült. Utóbbit gyorsan megtalálták, de először csak annyit volt hajlandó közölni, hogy gumilövedékes fegyverrel lőttek rá és találták el. A rendőröknek mégis  sikerült azonosítani a támadókat, akik közül kettőt már elfogtak.

A társaság egy jogosnak vélt vagyoni követelést akart behajtani a sértetten és a családján. Ennek megoldására késsel, szamurájkarddal és gumilövedékes fegyverrel fenyegették a férfit.

A Szegedi Rendőrkapitányság csoportosan és felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A már elfogott férfiakat őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat. Társaikat a rendőrök még keresik – írja a police.hu.