Szeged, OTP Bank Pick Szeged, Paris Saint-Germain, kézilabda, Bajnokok Ligája, mérkőzés, Pick Aréna, sport

Kikapott a Pick Szeged itthon a Paris Saint-Germaintől – galériával

Helyi hírek Sport

A Szeged házigazdaként 31–29-re kikapott Máthé Dominik francia csapatától, a Paris Saint-Germaintől a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában.

A két csapat most a tizedik mérkőzésén csapott össze, korábban egy döntetlen és három szegedi győzelem, valamint öt PSG diadal volt a mérleg, a franciák így már a hatodikat ünnepelhették csütörtökön este a Pick Arénában.

A hazaiaknak egyszer sem sikerült megszerezni a vezetést.

OTP Bank-Pick Szeged–Paris Saint-Germain 29–31 (13–16)

Machineseeker EHF Bajnokok Ligája, A csoport, 1. forduló. Szeged, Pick Aréna 4684 néző. Vezette: Arthur Brunner, Morad Salah (svájciak).

OTP Bank-Pick Szeged: Mikler, Imsgard – Stepančić 3, Bodó 1, Miguel Martins 4, Jelinić 1, Szita 1, Gaber 1, Šoštarić 9/6, Frimmel, Bánhidi 2, Kalaras, Garciandía 1, Bombač 6, Mačkovšek, Szilágyi. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.

Paris Saint-Germain: Palicka, Green – Marchan Criado, Steins 3, Ntazi, Keita 2, Sole Sala 3, Tønnesen 4, Balaguer Romeu 3, Grebille 3, Syprzak 6/5, L. Karabatić 1, Máthé 4, Holm, N. Karabatić 2, Peleka. Vezetőedző: Raúl González Gutiérrez.

Hétméteres: 7/6, és 6/5

Kiállítás: 10 perc, és 8 perc.

A mérkőzés után Kárpáti Krisztián vezetőedző értékelte a meccset, eszerint a világ egyik legjobb csapatával kellett megküzdeniük.

“Nagyon sok hibát vétettünk támadásban és védekezésben is. Jól küzdöttünk, nem estünk szét, rendre tudtunk újítani, de a végére minden energiánkat felemésztette a találkozó.”

Mario Šoštarić, a szegediek jobbszélsője pedig azt mondta, hogy így fognak küzdeni az egész idényben – írja a szeged.hu.

A szegediek egy hét múlva a német bajnok THW Kiel vendégei lesznek a BL csoportkörében.

Fotók: Frank Yvette – Szegedi Nap