Sikeres kényszerleszállást hajtott végre egy kisrepülő Újszeged mellett

Helyi hírek

Az An-2-es típusú gépen hatan utaztak, senki nem sérült meg, és a repülő is egyben maradt. 

Vasárnap az újszegedi Sulyom út mellett, a szántóföldön szállt le a kisméretű utasszállító repülőgép. Erről a szeged.hu írt egy szemtanú beszámolója alapján.

„a pilóta ász volt! Az Aquapolisban strandoltunk, láttuk, ahogy bajba kerül a gép. Egyszer csak elkezdett puffogni, füstöt eregetni, majd láttuk, ahogy elfordul, és elkezd kirepülni a város felől. Minden tisztelet neki!” -írta a lapnak az olvasója.

Most annyit lehet tudni, hogy az An–2-es típusú repülőn hatan utaztak, a kényszerleszállás során senki nem sérült meg, a gép egyben van, és nem láthatók rajta sérülések. Báló Tamás, a szegedi repülőtér vezetője hétfőre ígért további részleteket a szeged.hu-nak a kényszerleszállásról.

Az An–2 a második világháború után a Szovjetunióban, az Antonov tervezőirodában kifejlesztett egymotoros, kétfedelű, azaz dupla szárnyú szállító-repülőgép, hazánkban gyakran alkalmazták mezőgazdasági célra, és szúnyogirtásra. Eleinte a Szovjetunió, később Lengyelország és Kína is gyártotta. 2004-ig több mint 18 000 darab készült – írja a Wikipédia.

A kép forrása: pixabay.com