Bortér Szeged

A szüreti borfesztivál szeptember közepén lesz a szegedi Dóm téren

Gasztro Helyi hírek Kultúra

Megjelent a szeptember 13-ától 17-éig tartó Bortér fesztivál programja.

A borászatok mellett vendéglősök és kézművesek kínálják árujukat, továbbá két pálinkaház, és két sörfőzde is elhozza italait. Összesen mintegy 170 kiállító várja a vendégeket. A Bortér Szegeden hagyományos őszi gasztronómiai fesztivál, az idén a 11. alkalommal rendezi meg a Szegedi Városkép és Piac Kft. Két évet a koronavírus járvány miatt kellett kihagyni, de tavaly már ismét  megtartották.

A program hivatalosan szeptember 13. szerdán este kezdődik, 18.30-kor indul a Szüreti felvonulás a Széchenyi térről, amit a borrendek vezetnek: a Borbarát Hölgyek Dél-alföldi Társasága, a Szent Vince Borrend, az Európai Borlovagok Magyarországi Rendje, és a Európai Borlovagrend Szegedi Legátusa. Közben a néptáncosok ropják a menetben. 19.00 órakor lesz a megnyitó, majd a Szent Vince Borrend Borlovag avatása következik.

A zenei programok sokszínű kínálatában népzene, jazz, operett, rock és popzene szerepel. A színpadra lép többek között Peter Šrámek, műsort ad Bornai Tibor a Komoly Férfiak produkcióval, játszik majd  a DocPiano Band, a Rambling és az Ütközband is.

A részletes műsort itt lehet megnézni. A kiállító borászatok között pedig ezen az oldalon keresheti meg mindenki a kedvencét.

A szervezők tiszteletben tartják a Dóm, azaz a fogadalmi templom miserendjét, ezért este 18 és 19 óra között nem lesznek színpadi műsorok.