Vidor Fesztivál Nyíregyházán

Színes programok lesznek láthatók a vasárnapi VIDOR fesztiválon

Helyi hírek

A vasárnapi napon tovább folytatódnak a VIDOR fesztivál programjai. Ezen a napon reggel 8 órától a Nyíregyházi Futófesztivállal indul a nap, de utána még 17 előadással és produkcióval várja  a kilátogatókat.

 

A vasárnapi nap programja:

08:00 órától III. Nyíregyházi Futófesztivál
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér – Nagyszínpad

 

10:00 órától Kovácsovics Fruzsina koncertje
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér – Nagyszínpad

Kovácsovics Fruzsina az első Csillag születik műsor döntőjébe jutott, de az éneklés mellett óvodapedagógusként is dolgozik. A kicsiknek és a gyermeklelkű felnőtteknek  készül a koncertjével. Fruzsi bemutatja a legérdekesebb madarakat, bevezet a hangszerek különleges világába, énekel a horgászás rejtelmeiről, egy barkácsoló denevérről és egy meg nem értett légyről, megtanítja a pingvintáncot, és elmeséli azt is, mi mindenre jó a hepperedeppe-heppendre varázsige.

 

11:00 órától Zsidó Gasztronómiai Fesztivál
Helyszín: Zsinagóga udvara

A MAZSÖK (Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány) és a MAZSIHISZ (Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége) támogatásával 11:00 órai kezdettel megrendezésre kerül az I. Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Zsidó Gasztronómiai Fesztivál. A program célja, hogy az érdeklődők betekintést nyerhessenek a kóser konyha ízvilágába a gasztronómiai kóstolókon keresztül, illetve a zsidó kulturális értékek bemutatása tárlatvezetésen, könyvbemutatón, könnyűzenei kulturális műsorokon keresztül.

 

17:00 órától Mutatványosok adják elő produkciójúkat
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér – Belvárosi forgatag

 

17:00 órától „Jer ide, / Jer, ha mondom…”
Helyszín: Bencs Villa Sóstói út 54.

Petőfi Sándor születése 200. évfordulóján a Szabolcs-szatmár-beregi Szemle, A Vörös Postakocsi és a Partium folyóirat alkotói (Béres Tamás, Csabai László, Gerliczki András, Karádi Zsolt, Kulin Bori, Kürti László, Oláh András) szenzációs a Petőfi Sándor életéről osztanak meg érdekességeket az érdeklődőkkel. Hosszú és elmélyült kutatómunkájuk eredményeként bebizonyosodott, hogy Petőfi eleddig ismert verseinek egyik felét Arany János írta, a másikat Vörösmarty Mihály. A Bencs Villában most azonban a szerkesztők a nyilvánosság elé tárják az eredeti verseket.

 

17:00 órától Vinnai András: Szarvasnak gyermeke
Helyszín: Móricz Zsigmond Színház – Krúdy Kamara

A TÁP Színház előadásában egy érdekes történetet mutatnak be. A történet szerint Ervin egy jómódú budai fiatalember életét veszti egy jávorszarvas-balesetben, hátrahagyott jóbarátai elhatározzák, hogy ápolni fogják az emlékét. Akkor is, ha Ervin ezt nem akarná. Akkor is, ha Ervin talán mégsem halt meg. Akkor is, ha meg kell ölniük.

 

17:30-tól Könyvklub: A következő fejezet
Helyszín: Krúdy Gyula Art Mozi

Amerikai romantikus vígjáték, melyben olyan sztárok szerepelnek mint Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen és Mary Steenburgen, Andy Garcia, Don Johnson és Craig T. Nelson.

 

17:30-tól The Jazz Four
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér – Belvárosi forgatag

Négy Nyíregyházi fiatal előadásában főként Jazz standardokat szólaltatnak meg sajátos feldolgozásban.

 

17:50-től Paradoxa
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér – Belvárosi forgatag

Punk-rock zenekarnak azonosítjuk magunkat, de nem akarnak egy műfajhoz tartozni. Szövegeik mindennapi érzelmeket dolgoznak fel, a zenék hangulatvilága borongós, azonban keresve minden számban megtalálható az élet boldogsága.

 

18:00-órától Nefes Jehudi Zsidó Lélek
Helyszín: Nyíregyházi Zsidó Hitközség Zsinagógája Mártírok tere 6.

A Klezmerész és a Voice & Brass Együttes ad elő zsidó zenéket a Gólem Színház színésznőivel közösen.

 

18:10-től Pentagon
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér – Belvárosi forgatag

A nyíregyházi gimnazistákból álló zenekar  régi rock-zenéket játszik, és első fellépésként a Vidor fesztiválon kívánják színesíteni pár örökzöld rockzeneszámmal az utcák hangulatát.

 

18:30-tól Máshogy Soul
Helyszín: Nyíregyháza VIDOR Kert, Sunshine Fm Kisszínpad

Külföldi és hazai ismert dalokat alakítanak át saját, valamint a – reményeik szerint minél szélesebb – közönség ízlése szerint; főként füstös blues, funk, pop stílusban. Azt mondják a slágereken nem érdemes változtatni, de néha nem árt, ha kicsit Máshogy Soul.

 

19:00 órától Becky Mode: Teltház
Helyszín: Móricz Zsigmond Színház – Nagyszínpad

A történetben egy munkanélküli színészt ismerhetünk meg, aki telefonos asztalfoglalásokat intéz Manhattan legfelkapottabb éttermében. A vonal másik végén a legkülönfélébb emberek vetnek be mindent, csakhogy asztalt kapjanak. Ki hízelgéssel, ki fenyegetőzéssel, ki hisztit kivágva, ki magabiztosan. Sam sohasem veszti el türelmét, pedig neki sem könnyű, hisz minden álma, hogy végre övé legyen a nagy szerep és magányosan élő apjával is többet lehessen. A humorban bővelkedő vígjátékunk különlegessége, hogy Nagy Sándor közel negyven
karaktert kelt életre.

 

20:00 órától Republic
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér – Nagyszínpad

A Republic együttes az 1990-es megalakulást követően máig aktívan folytatja a munkát.  A Republic mára a magyar könnyűzene igazi veteránja. Nagy sikerű koncertjeik, dalaik üzenetei a lehető legegyszerűbb úton igyekeznek eljutni a szívekhez. Amit csinálnak se nem pop, se nem rock, se nem népzene, de a lényeg, hogy mindenkié – vagy ahogy Ők mondják, lakossági beat!

 

21:00 órától Michelle Kholos Brooks–Kelly Younger:Kalamazoo
Helyszín: Rózsakert Szabadtéri Nagyszínpad

Hernádi Judit és Kern András főszereplésével egy  konzervatív madárrajongó és az izgalmakat fémdetektorral kereső Irving szerelmi történetét mutatják be.  A két idős ember az első randevú és a másnap reggel után romantikus komplikált helyzetben találja magát: a közös jövőhöz bizony még az ő korukban is fel kell nőni.

 

21:50 órától Tűzzsonglőrök
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér – Belvárosi forgatag

A koncertek után tűzzsonglőrök fogják elkápráztatni a közönséget

 

22:00 órától Gulyás Attila és zenekara
Helyszín: Nyíregyháza VIDOR Kert, Sunshine Fm Kisszínpad

Gulyás Attila, a Móricz Zsigmond Színház színművésze zenekarával neo-retro és könnyűzenei válogatással lép fel a VIDOR Kertben a Színház zenekarával kiegészülve, melynek tagjai: Császár Péter, Császár Zoltán, Horányi Tamás, Lakatos István és Tamás Attila.

 

23:00 órától Dj Pégé
Helyszín: Nyíregyháza VIDOR Kert, Sunshine Fm Kisszínpad

A lemezlovas válogatásaiból ad elő zeneszámokat.

Íme a VIDOR fesztivál szombati napjának programjai

A 22. VIDOR fesztivál pénteki megnyitó programjai