Nemzeti vágta vámospércs

Magyarságtudat-erősítő Nemzeti Vágta-előfutamot rendez Vámospércs

Helyi hírek

Nemzeti Vágta-előfutamot rendez Vámospércs – számolt be ról a megyei önkormányzat. A rendezvény részleteit június 6-án ismertették. Ménes Andrea polgármester elmondta, hogy minden évben igyekeznek érdekes elemekkel feltölteni a városnapi programkínálatot. Hangsúlyozta továbbá, hogy évtizedek óta kiemelt feladatuknak tekintik a hajdú hagyományok ápolását, a közösségi és nemzeti identitás erősítését, ez az előfutam pedig tökéletesen beleillik ebbe, hiszen a nemzeti lovas hagyományt népszerűsíti.

Ebben fő partnere a városnak Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata. Pajna Zoltán elnök az eseményen elmondta, hogy „A hajdú hagyományok nyomában” című projekt számos programeleme megjelenik majd június 16-án és 17-én megrendezendő vámospércsi városnapokon.

A rendezvény fővédnöke Tasó László országgyűlési képviselő, aki a magyarságtudat, az összetartozás erősítésének, népszerűsítésének fontosságát hangsúlyozta.

Ladányi Kovács Zoltán, a Nemzeti Vágtát koordináló Lovas Show Kft. ügyvezetője elmondta, hogy ez a rendezvény számos település ünnepévé válhat, hiszen nemcsak az előfutamot rendező közösségek, hanem az indulók lovasai, szurkolói is egy igazi közösségi élményben részesülhetnek.

Fotó: HBMÖ