Wesley-majális Szegeden

Kicsik és nagyon jól érezték magukat a szombati Wesley-majálison Szegeden

Helyi hírek Kultúra Ország

Nagyon sikeres Wesley-majálist rendezett szombaton Szegeden az Osztrovszky utcában Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium az intézmény udvarán és összes termeiben.

A mesék világában játszódó, “túl az Óperencián…” mottóval meghirdetett esemény gazdag programot kínált kicsiknek, nagyoknak, szülőknek, gyerekeknek és a pedagógusoknak.

Portálunk nem sokkal 12 óra után, éppen a tombolasorsolásra toppant be, jó volt látni a boldog nyertes arcokat az iskola udvarán. A tizenhat évvel ezelőtt alapította intézményben a sajátos nevelési igény területén, az autizmus, a beilleszkedési – magatartási-tanulási nehézségek, a részképesség-zavarok, illetve a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek nevelésére és oktatására koncentrálnak. Fenntartójuk a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség.

Benéztünk a szemléletformáló szobába, ahol a látássérült emberek rehabilitációjába pillanthattunk bele, hogyan segítenek nekik például az iskolában és a hétköznapokban. Sok más egyéb praktikus eszköz mellett például elektromos nagyítóval, amely segít elolvasni a gyógyszerek használati utasításának apró betűit.

Itt találkoztunk a száz százalékban látássérült Német Kingával, aki ügyesen használja laptopját, vakon begépeli a szöveget, amit az felolvas. Okostelefonja is van, tud facebookozni, használja a Messengert. A zsombói lány három éve jár ide, és pontosan elmeséli, hogyan megy haza az iskolából egyedül, amiben van egy villamosátszállás is az Anna-kútnál. Megtudjuk, hogyan segítenek neki a vezetősávok a szegedi Nagyállomáson, ahol vonatra száll és Szatymazig utazik. Oda már autóval érte mennek.

A programokban nagyon gazdag, mese tematikájú eseményt az iskola közösen rendezte a szülőkkel, számos ügyességi feladattal, vidám foglalkozással, eközben a felnőttek is betekinthettek abba, hogyan lehet integráltan oktatnia a speciális igényű tanulókat.

Körbenéztünk az udvaron is, ahol fabatkáért lehetett terméket, illetve szolgáltatás vásárolni, például háromért fabatkáért egy szép csillám tetkót. Készült néhány fotó – kattintson galériánk képeire -, találkoztunk az iskola három legjobb magaviseletű fiújával, benéztünk a tantermekbe, ahol modellvasutak mellett, tanulmányozhattuk a “büféebédet” is. Mindeközben a tombola zavartalanul folyt, a végét már nem is vártuk meg, de azt még elcsíptük, hogy valaki 5000 forintos utalványt nyert a Szőregi Gazdabolttól.

Kovács András