Pick Szeged

Visszatér Szegedre a PICK két saját nevelésű játékosa, Nagy Martin és Szilágyi Benjámin

Helyi hírek Ország Sport

– Két tehetségünk, saját nevelésű játékosunk, Nagy Martin kapus, és a jobbszélső, Szilágyi Benjámin a nyártól visszatér hozzánk. Martin három év légióskodás után erősít újból bennünket, míg Benji egy év NEKA-nál eltöltött idény után csatlakozik újból a keretünkhöz – nyilatkozta Kiss Bence cégvezető.

Mindketten bizonyították már, hogy szép jövő elé néznek, az elmúlt időszakban sokat fejlődtek, éppen ezért szerette volna a PICK Szeged, ha visszatérnek. Nagy Martinnal 1+1 éves, míg Szilágyi Benjáminnal 2022-ben 2+2 éves szerződést írtak alá. Vagyis az utóbbinak élő megállapodása van a klubbal.

– Három évet távol töltöttem Szegedtől, egy évet Izlandon védtem, utána két idényt Németországban. Nagyon megörültem annak, amikor megkeresett szeretett klubom, nem volt kérdés, hogy örömmel írjam alá a szerződésem. Hasznos volt az elmúlt időszak, belekóstoltam egy egészen más világba, úgy érzem a fejlődésemnek ez jót tett. Hatalmas bennem a bizonyítási vágy, az, hogy a PICK Arénában pályára léphessek, ismét a fantasztikus szurkolótáborunk előtt védhessek. Már számolom vissza a napokat, várom az első edzést, az első találkozást – nyilatkozta Nagy Martin.

– Eddig 14 NB I-es meccsem van kék mezben, ez a szám a következő szezonban gyarapodik, egy év balatonboglári idény után visszatérek nevelőklubomhoz. Örömmel teszem, mert kisgyerekként az volt az álmom, hogy a Szeged felnőtt csapatában szerepelhessek. Komoly kihívás lesz a a kerethez tartozni, nap mint nap velük készülni, de szeretem a kihívást, így állok elébe. Nagyon jól éreztem magam a NEKA csapatánál, köszönettel tartozom, hogy befogadtak, úgy gondolom, rengeteget tanultam, fejlődtem, amit a következő szezonban az OTP Bank – PICK Szeged együttesénél tudok majd hasznosítani. Várom már az első meccset a PICK Arénában, most nem ellenfél leszek, hanem a legszebb színű, azaz kék mezben futhatok majd ki – nyilatkozta Szilágyi Benjámin.