Székkel támadt a rendőrökre a Kárász utcán egy férfi – csak hárman tudták földre vinni

Helyi hírek Rendőrség

A Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt hallgatott ki egy férfit gyanúsítottként, akinek letartóztatását is indítványozta.

A megalapozott gyanú szerint május 15-én délután Szeged belvárosában a 35 éves férfi erőszakos bűncselekmények elkövetését hangoztatta. A közelben tartózkodó, gyalogos járőrszolgálatot ellátó rendőrök észlelték a férfi fenyegető magatartását és felszólították ennek abbahagyására.

A férfi a felszólításra nem reagált, de a kiabálást abbahagyva ment tovább a sétálóutcán. A rendőrök a férfi mögött haladtak, amikor egy kávézó teraszához érve az elkövető hirtelen felkapott egy 3 kilogramm súlyú széket és azzal visszafordulva megindult a járőrök felé. A rendőrök felszólították, hogy tegye le a széket és nyugodjon meg, a férfi azonban ezúttal sem reagált és tovább közeledett a rendőrök felé.

Az egyik rendőr intézkedés céljából a férfi elé lépett, aki ekkor a tőle nagyjából 2 méter távolságra lévő rendőrnek dobta az addig maga előtt tartott széket, ami eltalálta a rendőr védekezésként felemelt kezét, 8 napon belül gyógyuló sérülést okozva. Ezt követően a férfi el akarta hagyni a helyszínt, azonban a rendőrök ebben megakadályozták és a földre vitték, hogy meg tudják bilincselni.

Az elkövető kitartó ellenállását így is csak a három járőr tudta együttesen testi kényszerrel megtörni.

A nyomozó ügyészség őrizetbe vette, majd gyanúsítottként hallgatta ki a büntetlen előéletű férfit, aki vagyon elleni és kábítószer fogyasztásával elkövetett bűncselekmények miatt büntetőeljárás hatály alatt áll. Mivel a gyanúsított a kihallgatását megelőzően és annak során a részére kirendelt védőt érintően is személy elleni erőszakos bűncselekmény elkövetését helyezte kilátásba, az ügyészség indítványozta letartóztatását.

A bíróság az indítvánnyal egyetértve, a gyanúsított letartóztatását elrendelte.