Florin

Két kategóriában is a szegedi Florin lett az Év gyára

Gazdaság Helyi hírek Ország

A szegedi székhelyű kozmetikai és háztartás-vegyipari termékeket gyártó Florin Zrt. az Év gyára idei döntőjében két kategóriájában is az első helyen végzett. A gyár teljes megújításával Az év gyártási/termelési projektje kategóriagyőztese lett, valamint az 1-5 milliárd Ft közötti árbevételű vállalatok közül elhozta a legjobb gyárnak járó Grand Prix díjat is.

A GyártásTrend technológia magazin idén első ízben hirdette meg az Év Gyára Projektversenyt, amelyre a korábbi Év Gyára versenyek szellemiségét folytatva, igazodva korunk kihívásaihoz, a termelés hatékonyságát növelő ipari projektekkel lehetett pályázni. A neves szakemberekből álló szakmai zsűri olyan pályázatokat díjazott, amelyek képesek jó példával előállni más termelővállalatok számára is.

Ezen szakmai elvek alapján ítélte oda a zsűri a Florin Zrt. részére a díjakat, melyekkel elismerték azt az erőfeszítést, amit a cégvezetése tett azért, hogy a 60-as évekbeli gyárat 21. századivá modernizálják, és ne az enyészeté váljon egy nagy múltú, 100%-ban magyar tulajdonú vállalat. A 3 éves projekt alatt a korábbi 1900 m2-es gyártóterületet 6900 m2-re növelték és modernizálták úgy, hogy közben folyamatosan ment a termelés.

Új automatizált raktárat épít a Florin Zrt. Szegeden

A gyár megújítása és bővítése lehetőséget adott arra, hogy a kapacitásokat növelni tudja cég. Ezzel nem csak a korábbi termékeik gyártási mennyiségét növelték, hanem a nagyobb alapterületnek köszönhetően, az új gépek beszerzésével új termékek gyártását is meg tudták kezdeni, növelve a szortimentet. A beruházásokhoz a magyar kormány és az Európai Unió is hozzájárult a saját forrás bevonása mellet.

Barta Attila a Florin Zrt. vezetője a díjjal kapcsolatban kiemelte: „Az érintett piacot jellemzően tőkeerős multinacionális vállalatok uralják, ahol a folyamatos hatékonyságnövelést célzó és a technológiai fejlődéssel lépést tartó korszerűsítések és modernizálások megvalósítása nem ütközik pénzügyi akadályokba. Egy magyar középvállalat esetében, melynek termékei minőségben bármely nemzetközi vállalat áruival felveszik a versenyt, szintén kiemelten fontos a termelékenység növelése, az energia- és költséghatékony termelés alkalmazása. Büszke vagyok arra, hogy ezt a hazai versenyképességet növelő projektünket a szakmai zsűri is elismerésre méltónak találta.”

A Florin Zrt., az Év gyára, ezzel a modernizációs programjával már meg tudja valósítani azt a vízióját, hogy a közép-európai régióban háztartási vegyiárut és kozmetikai termékeket forgalmazó cégek stratégiai partnerei lehessen, és emellett az általuk gyártott termékek ismertsége, elismertsége és piaci részesedése magas legyen.

Nyitókép Frank Yvette, a minigaléria fotóinak forrása: Florin