Magabiztos idegenbeli győzelemmel zárta az idényt a Szeged-Csanád GA

Helyi hírek Ország Sport

A fair play szellemében játszva, Kundrák Norbert, Rácz Balázs és Bíró Bence góljaival 3-1-re legyőzte a Nyíregyházát Kisvárdán a Szeged. A negyedik helyen végezett a bajnokságban a Grosics Akadémia.

Alekszandar Sztevanovics három helyen változtatott a Gyirmót elleni kezdőcsapaton, Farkas Aurél eltiltás, míg Papp Áron és Gera Norbert sérülés miatt nem állt a szakmai stáb rendelkezésére. Helyükön Kundrák Norbert, Rácz Balázs és Kővári Róbert kezdett.

Mivel az MTK Budapest 2-1-re nyert Gyirmóton, így abban a tudatban léphettünk pályára, hogy az a Nyíregyháza elleni eredménytől függetlenül a negyedik helyen végzünk a bajnokságban – írja meccstudósításában a csapat. A fair play szellemében játszva kezdeményezően léptünk fel. A domináns játékunknak köszönhetően a 20. percben megszereztük a vezetést, miután Rácz Balázs kiugratása után Géres Krisztián lépett ki a baloldalon, majd centerezett Kundrák Norbertnek, aki közelről a kapuba juttatta a labdát.

A vezetés megszerzését követően sem hagytunk alább a nyomásból: Kővári Róbert átlövése csupán centikkel ment a kapu mellé.

A 36. percben a semmiből kiegyenlített a Nyíregyháza, miután egy kezezés miatt megítélt büntetőt Novák Csanád értékesített, így a szünetre 1-1-es döntetlennel vonulhattunk.

A fordulást követően hamar megszereztük újból a vezetést: Szakály Dénes szöglete után Kundrák Norbert csúsztatta meg a labdát, ami egy kavarodás végén Rácz Balázs elé került, aki élt a kínálkozó lehetőséggel.

A 82. percben egy meseszép támadás végén lezártuk a találkozót: Géresi Krisztián bokapasszát követően Rácz Balázs indult kapura, majd tálalt Bíró Bence elé, aki elegáns mozdulattal becsavarta a labdát.

Győzelmünknek köszönhetően 64 ponttal végeztünk a bajnokság negyedik helyén.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–SZEGED-CSANÁD GA 1–3 (1–1)
Kisvárda, 1000 néző. Vezette: Nagy Róbert (Márkus Tamás, Berényi Ákos)

NYÍREGYHÁZA: Hegedüs L. – Nagy B. (Csősz R., 17.), Baki, Gengeliczki (Gresó, a szünetben), Gál Sz. – Sigér Á. (KIss Á., 70.), Farkas B. – Pekár, Kovácsréti (Szerető, 79.), Pataki B. – Novák Cs. (Adamcsek, 79.) Sportigazgató: Fekete Tivadar

SZEGED-CSANÁD GA: Molnár-Farkas – Kővári R., Könczey, Szilágyi Z., Tóth B. – Rácz B. (Rédling, 86.), Szakály D. (Simon Á., 90.) – Kundrák (Prosser, 90.), Gajdos (Lestyán, 90.), Géresi (Szatmári L., 86.) – Bíró B. Vezetőedző: Alekszander Sztevanovics

Gólszerző: Novák Cs. (36. – 11-esből), ill. Kundrák (20.), Rácz B. (58.), Bíró B. (83.)