Szeged, Janza Kata, belvárosi séta, rajongók

Szegedi városnézésen kalauzolta rajongóit Janza Kata

Helyi hírek Kultúra Ország Party Zone

Kedvenc szegedi helyeire vitte el az érdeklődőket május 19-én, pénteken Janza Kata. A Szegedi Szabadtéri Játékok és a szegedi Tourinform közös programján a színművész felidézte a szívének legkedvesebb emlékeket a napfény városáról.

Az útitervből pedig nem hiányozhattak a napfény városának legszebb épületei, a megyeszékhely kulturális életének központi helyszínei, és a népszerű színésznő legkedvesebb emlékeit őrző szegedi helyek sem. A hazai zenés színjátszás egyik legnagyobb dívája régóta szinte második otthonaként tekint Szegedre. 1996-ban Michael Kunze és Lévay Sylvester Elisabeth-jének címszerepében lépett először a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadára – az idei évadban a Chicago Morton Mamájaként tér vissza kedvenc városába.

A színésznő néhány év kihagyást követően tavaly óriási örömmel érkezett Szegedre, és korábbi itt tartózkodásaihoz hasonlóan ezúttal is számos vidám élményt szerzett a Chicago próbafolyamata alatt. A május 19-i belvárosi séta alkalmával ezekből is felidézett néhányat, kulisszatitkokat osztott meg a Szabadtéri kedvelt musical-előadásairól, és azt is megmutatta a résztvevőknek, melyek a napfény városának szívéhez legközelebb álló zegzugai.

A kulturális séta során Tasnádi Gáborné idegenvezető volt a művész partnere, aki pedig a belvárosi látnivalók történetéről szóló érdekességekkel egészítette ki a személyes hangvételű kirándulást.

Fotók: Frank Yvette