Szombaton kiöntött a Szegedi Borfesztivál – erre számíthatunk ma az eső után

Gasztro Helyi hírek Ország Party Zone

Szombat este a csúcsidőben esélye sem volt a nagyérdeműnek üres helyet találni a Szegedi Borfesztiválon a Széchenyi téri asztaloknál, egy-egy két ember még csak-csak le tudott ülni, a “fősodorban” egy négyfős társaságnak ez teljesen reménytelen kísérletnek bizonyult.

Hullámzott és vonult a nép, a tempó a színpadok körül érezhetően lelassult, a hallgatóság ugyanis érdemi útszűkületet okozott. Ez a bátrabb kisgyermekes családokat nem igazán zavarta, apuka csinálta a helyet a babakocsival, anyuka meg a karjában tartotta a kicsit. Kicsit szellősebb volt a Klauzál, még inkább a Dugonics tér, utóbbin a pavilonok és az egyetem épülete közötti asztaloknál volt szabad hely. Köszönhetően talán annak is, hogy csak az egyik pavilonban láttunk bort árulni…

Az idokep.hu előrejelzése azt ígéri, hogy csupán délelőtt lesz esőnap a Szegedi Borfesztiválon, kora délutánra eláll és csak nagyon késő este, leginkább éjfél körül kezdheti újra. Érdemes felöltözni, a délután legmelegebb órájában sem lesz több 15 foknál, este meg inkább csak 12… Addig is erre számíthatunk:

Árkád Szeged színpad

17.00 Cannaro Trió
19.00 Hajdu Klári–Szakonyi Milán
20.20 Jótékonysági borárverés
20.30 Útközband Zenekar

Pingvin Patika színpad

17.00 Sanzon IZÉ
19.00 Kökény Attila
21.00 Lucy St. feat Room 824

A Kincs téren a Dugonics téren

17.00 Premier Művészeti Szakgimnázium bemutatkozása
18.00 Kozmosz Egyesület

Megnyílt a Szegedi Borfesztivál – nagykép

És két praktikus figyelmeztetés az először kilátogatóknak: a 27. Szegedi Borfesztivál készpénzmentes, csak bankkártyával, Festipayjel, okostelefonnal vagy okosórával lehet fizetni. Csak üvegpohárba töltik a bort a pincészetek, ezeket nagy mennyiségben árulják a városháza felőli pavilonsor OTP-hez közelebbi végén. Aki nem akarja hazavinni emlékbe, illetve nem tervez újabb látogatást, ugyanitt vissza is válthatja.

Nyitókép: Frank Yvette