Szeged, Francia Tengerentúli Területek Információs Napja, SZTE, egyetem

Francia Tengerentúli Területek Információs Napja Szegeden

Egyetem Európa Helyi hírek Ország Világ

Prof. Dr. Zakar Péter, az SZTE nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese nyitotta meg szerdán a Francia Tengerentúli Területek Információs Napját Szegeden, a rektori hivatal dísztermében.

A Szegedi Tudományegyetem akadémiai közösségét régóta szoros tudományos együttműködés köti össze a francia partnerintézményekkel, francia oktatókkal és kutatókkal, az együttműködés azonban korábban főleg Franciaország európai területeire terjedt ki. Az Európán kívüli francia régiók sok szempontból rendkívüli földrajzi és természeti sajátosságokkal, és ebből adódóan kutatási és képzési együttműködési lehetőségekkel bírnak.

Ezek feltárását célozza a Szegedi Tudományegyetem azon szándéka, hogy a kölcsönös előnyök alapján kutatási és oktatási együttműködést építsen ki a fenti régiók felsőoktatási intézményeivel. A szerdán rendezett információs nap kiváló alkalmat nyújtott a nyolc partnerintézmény számára, hogy képviselőiken keresztül bemutatkozzanak a Szegedi Tudományegyetem érdeklődő oktatói és hallgatói számára, megalapozva ezzel a további együttműködések lehetőségét.

Fotók: Frank Yvette