Botka László

Botka: Klebelsberg és Szent-Györgyi most együtt követelnék a szabad Szegedi Tudományegyetemet

Egyetem Gazdaság Helyi hírek Ország

Erős bejegyzést posztolt szombat késő este közösségi oldalán Botka László, Szeged polgármestere, ebben egyeben között az írta: Az SZTE nem néhány élethossziglan kinevezett fideszes kurátor tulajdona.

Navracsics Tibor minap azt nyilatkozta, hogy változhat az egyetemi kuratóriumok összetétele – kikerülhetnek abból a fideszes politikusok – és a határozatlan időre szóló mandátum is. Történne mindez azért, hogy ne fenyegesse veszély az Erasmus+ oktatási és a Horizont Európa kutatási programok folytatását, támogatását.

Navracsics: változhat az egyetemi kuratóriumok összetétele és a határozatlan időre szóló mandátum is

Botka László bejegyzését változtatás nélkül közöljük:

Klebelsberg Kunó, Szeged országgyűlési képviselője, kultuszminiszter, akinek köszönhetjük, hogy Szeged egyetemi város, és Szent-Györgyi Albert, az egyetlen magyar, aki az itthon elért eredményéért kapott Nobel-díjat, a Szegedi Egyetem egykori rektora egy dolgot üzennének ma a Fidesznek:
„Adjátok vissza az egyetem, tudomány szabadságát és autonómiáját! Mert csak a szabadság teremthet valódi értéket. Azonnal szüntessék meg a 100 éves Szegedi Tudományegyetemen is a teljesen értelmetlen „alapítványi” fenntartást! Az SZTE nem néhány élethossziglan kinevezett fideszes kurátor tulajdona. Hanem sok ezer egyetemi tanár, kutató, egyetemi polgár, tudása és munkája adja az erejét. Ők akkor tudnak hivatásuknak megfelelően teljesíteni, ha szabadságuk van és korlátlanul részesei az európai tudományos együttműködéséknek.”
Klebelsberg, Szent-Györgyi most együtt azt követelnék: „Free SZTE!”
Csatlakozzunk hozzájuk! FREE SZTE! Szabad Szeged! Köszönöm erőt adó támogatásukat!