Az az M5-ös és az M43-as autópályán ellenőriztek a vármegyei rendőrök

Helyi hírek Ország Rendőrség

A közlekedésbiztonság javítása, valamint a balesetek számának csökkentése érdekében a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya az M5-ös autópálya és az M43-as autópálya vármegyei szakaszán összehangolt intézkedéssorozatot hajtott végre.

A 2023. január 26-án tartott ellenőrzés során a legveszélyesebb, a közúti tragédiák bekövetkezésében kiemelt szerepet játszó szabályszegések kiszűrése és szankcionálása került fókuszba, különös tekintettel a 7,5 tonna feletti nehéz tehergépkocsik előzési tilalmának megszegésére, a járműszerelvények sebességtúllépésére, valamint az irányjelzés elmulasztására.

A rendőrök 64 járművezetővel szemben intézkedtek. A 7,5 tonna feletti nehéz tehergépkocsik előzési tilalmának megszegése miatt 52 esetben, sebességtúllépés miatt egyszer, követési távolság meg nem tartása miatt 4 esetben, mobiltelefon használata miatt kétszer róttak ki helyszíni bírságot, valamint 3 esetben biztonsági öv használata miatt közigazgatási bírságot szabtak ki.

Fotók: police.hu