Autós üldözés volt Szegeden, elfogták a városon átszáguldó embercsempészt

Helyi hírek Ország Rendőrség

Megélénkültek a szegedi közösségi oldalak kedden délután, ezekre egy videó is felkerült a mai autós üldözés egyik talán leglátványosabb jelenetéről. Ezen egy Ford Galaxyt három rendőrautó és egy rendőrségi furgon is üldözött nagy sebességgel a szegedi Huszár Mátyás rakparton, nem kis riadalmat okozva.

A “Facebook népe” korábban a Petőfi Sándor sugárúton és a Bécsi körút kereszteződésében is látta a filmbe illő jelenetet, majd a kommentekből az is kiderült, hogy végül Tápén sikerült utolérni az egyterűt.

– Egy embercsempész autót követtek kollégáink, a sofőr nagy sebességgel haladt a városon belül. A balesetveszély elhárítása érdekében a rendőrök megkülönböztető jelzést használtak és Szeged-Tápén sikerült utolérniük a menekülő autót. Annak moldáv sofőrjét feltartóztattuk és előállítottuk – mondta portálunk megkeresésére Balázs Csaba, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy a sofőrön kívül hányan voltak még az autóban, de erre a vizsgálat jelenlegi szakaszában nem kaptunk választ.