Botka közéleti Kávéházban

Botka László évadnyitója a Közéleti Kávéházban

Gazdaság Helyi hírek Kultúra Ország

A Közéleti Kávéház évindító beszélgetésén a Szeged Televízió műsorvezetője, Balogh Judit kérdezte Botka László polgármestert a városháza zsúfolásig telt dísztermében. 

Az eseményen a kérdésekre adott válaszok mellett volt egy fontos bejelentés is. A Közéleti Kávéház évindító interjújában beszélt először Szeged polgármestere arról, hogy ötven százalékkal, tizenötezer forintra emelik az általános iskolások beiskolázási és a nyugdíjasok októberi támogatását.

Mint ismert, 2019-ben döntött úgy Szeged közgyűlése minden a városban élő általános iskolás diák beiskolázását és minden szegedi nyugdíjast tízezer forinttal támogat évente egyszer. Ez mára része lett Szeged szociális hálójának, azóta minden évben valamennyi arra jogosult diák és nyugdíjas megkapta, sőt, tavaly már a rehabilitációs és rokkantsági ellátásban részesülőket is támogatta tízezer forinttal az önkormányzat.

A most bejelentett emelést, ami egyelőre még csak polgármesteri javaslat, Szeged közgyűlésének kell megszavaznia.

A szeged.hu tudósítása szerint a polgármester elmondta, hetvenmilliárd forintos költségvetést tervez Szeged, úgy, hogy csak a rezsiszámlája 13 milliárd forint lesz a városnak. A közszolgáltatások színvonala nem csökkenhet, kevesebb lesz az építkezés. A 45 óvoda, a 15 bölcsőde működését is biztosítanunk kell – tette hozzá Botka László. Egy rövid összefoglalót itt nézhet meg az eseményről, de a teljes adás is elérhető:

Fotók: Frank Yvette