Mobilpontot nyitott a Nagyállomáson is a szegedi Somogyi-könyvtár

Gazdaság Helyi hírek Kultúra

Az energiatakarékosság miatt átmenetileg bezárt Somogyi-könyvtár az elmúlt héten már megnyitotta három, távhővel fűtött fiókkönyvtárát. Szerdától pedig többek között a Szeged Nagyállomás utasvárójában alakítottak mobil könyvtárpontot, ahová a Dóm térre beiratkozott olvasókat várják. A korábban kikölcsönzött könyveket azonban bárkitől, bármelyik fiókkönyvtár olvasójától visszaveszik.

Erős volt az évkezdés a téli üzemmódú Somogyi-könyvtárban

Több mint ezer, gondosan összeválogatott kötetből álló mini könyvtárat telepítettek ki az emeleti utasváró egyik „fülkéjébe”, ahol szerdától szombatig délelőtt 10 órától délután 4 óráig várják az olvasókat. Többek között életrajzi kötetekkel, népszerű írók keresett regényeivel, krimikkel és gyermekkönyvekkel várják az érdeklődőket.

– A Szeged Nagyállomáson megnyitott könyvtárpont mellett Somogyi március 5-éig zárva tartó könyvtári egységeinek többsége működtet a városrészekben hasonlókat. Ezeket a pontokat csak az adott könyvtárba szóló olvasójeggyel rendelkezők, illetve az oda beiratkozók használhatják. Egyszerre mindenhol tíz könyv kölcsönözhető – írja az önkormányzat portálja, a szeged.hu.

Ezeket a könyvtárpontokat vehetik igénybe a szegediek:

a központi könyvtár olvasóinak a Nemzetiségek Háza és a Szegedi Vasútállomás,
a Dorozsmai Fiókkönyvtáré az Orczy István Általános Iskola és a Szélmalom Kábeltévé Zrt.,
a Klebelsberg-telepi Fiókkönyvtáré az Összefogás Háza,
a Móra Utcai Fiókkönyvtáré a Mátyás téri iroda,
a Szőregi Fiókkönyvtáré a Kossuth Lajos Általános Iskola,
a Tápai Fiókkönyvtáré pedig a Helyi portéka üzlete a könyvtárpontja.

A Magyar Kultúra Napja alkalmából a Somogyi-könyvtár ideiglenes könyvtárpontján, a Szegedi Nagyállomáson pénteken kézműves foglalkozással és kvíz játékkal is készült. Az eseményről ott volt a szegedinap.hu is.

Fotók: Frank Yvette