Látogatási tilalom

Látogatási tilalom a szegedi klinikákon

Egyetem Helyi hírek Ország

Mától az influenza járvány miatt látogatási tilalmat rendeltek el a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központban. A tilalom valamennyi telephelyen, valamennyi fekvőbeteg-szakellátást nyújtó szervezeti egységben érvényes.

A múlt héten több mint 23 ezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtöki, mai, heti jelentésében. Január 9. és 15. között az országban 170 600-an fordultak orvoshoz akut légúti fertőzés tüneteivel, közülük 23 200 embernél diagnosztizáltak influenzaszerű megbetegedést.

Utóbbiak közül a betegek 25,4 százaléka gyerek, 33 százaléka fiatal felnőtt volt, 28 százalékuk a 35-59 évesek, 13,6 százalékuk pedig a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.

Frissítés:

A Klinikai Központ tájékoztatása szerint, a súlyos állapotú betegeknek, kiskorú betegnek, szülő nőnek joga van arra, hogy az általa megjelölt személy mellette tartózkodjon. Csak egészséges, légúti megbetegedés tüneteit nem mutató hozzátartozó tartózkodhat a beteg mellett! Az orr-szájmaszk szabályszerű használata az egészségügyi intézmények területén minden látogatónak kötelező! A látogatónak a kórterembe való belépéskor kezet kell fertőtleníteni a kihelyezett kézfertőtlenítő szerrel.

A szülő nők és az újszülöttek védelmének érdekében, a szülőszobán a kísérő számára javasolt a tervezett szülést megelőzően legalább 14 nappal felvenni az influenza védőoltást, mellyel kapcsolatban a terhesgondozás során tájékoztatni kell a kismamákat.

NNK: a múlt héten 23 ezren fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz

Fotók: Frank Yvette