Egy musical kulisszatitkai: Ezeregy éjszaka a Szegedi Szabadtérin

Helyi hírek Kultúra Ország Party Zone

Újabb titkok derülnek/kerülnek ki Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István augusztus 11-én a Szegedi Szabadtéri Játékokon debütáló Ezeregy éjszaka című ősbemutatójának kulisszái mögül. A legújabb videóban többek közt arra is fény derül, miért olyan kedves alkotói számára a készülő world musical, és hogyan kerülnek a Jazz+Az kiváló énekesnői a Dóm tér színpadára.

A szervezők profin és folyamatosan “csepegtetik” az információkat, a december 20-tól videoklip formájában belehallgathat a vadonatúj world musical egyik dalába. Az ősbemutató előtti első ízelítőként érkezett a Jár nekem csoda című dal, a Jazz+Az-ból is ismert Kozma Orsi, Behumi Dóri és Váczi Eszter közreműködésével.

Már belehallgathat a szabadtérin debütáló, Geszti-féle Ezeregy éjszaka egyik dalába

Geszti Péter Tavaly decemberben így beszélt a darabról. “Két síkon zajló sztori született, az egyik sík ugyanaz a kerettörténet, amit az Ezeregy éjszakából ismerhető: Seherezádé mesét mond Shariár királynak. Ez azonban a mi darabunkban drámai erővel bír, mert Seherezádé nem jókedvéből mesél: a királyt elhagyta az asszonya, lelépett a nagyvezérrel, ezért a férfi meggyűlölt minden nőt. A sebzett macsó minden éjszaka más nővel hál, aztán másnap lecsapatja a fejüket. Seherezádé is sorra kerülne, ám az okos lány egy példázatos történetet kezd mesélni éjszakánként, ami egyre jobban érdekli a királyt. Ezen a szálon egy őrjöngő, hiúságában sértett férfi és egy okos nő szembenállásának majd közeledésének a történetét meséljük el. A darab másik síkját pedig Seherezádé szokatlan meséje adja. Egy idő után a két sík elkezd egymásba átjárni, és a király megérti, hogy a sztori tulajdonképpen róla szól.”

A friss interjú megtekinthető a Szabadtéri Játékok Facebook-oldalán.

Nyitókép: Zsiros Aliz