Soroptimist

A nőkért gyújtottak gyertyát a Korányi fasoron

Helyi hírek Ország

A Nők Elleni Erőszak Megszüntetésének Világnapján, péntek délután a Soroptimist Club Szeged, a Partiscum Club Szeged és a szabadkai Soroptimist International Club Subotica közös gyertyagyújtást szervezett a a Korányi fasoron álló Leányok szobor előtt.

November 25-dike 1999 óta a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja, e három klub is csatlakozott ahhoz a 16-napos akciósorozathoz, melyet a világ minden táján november 25. és december 10., az Emberi Jogok Világnapja között szerveznek, hogy felhívják a figyelmet a nők elleni erőszak megszüntetésének fontosságára.

A közös gyertyagyújtással a két szegedi és a szabadkai női jótékonysági klub a nők és lányok elleni fizikai és lelki erőszak megszüntetésére, a nemek közötti egyenlőségre, a szabadsághoz, biztonsághoz és jogérvényesüléshez való egyenlő jogok szükségességére hívta fel a figyelmet.

A helyszínválasztással ezúttal emlékeztek a nemrégiben elhunyt Tóth Valéria (1943-2022) szegedi szobrászművészre is, aki tagja volt a szegedi Soroptimista közösségnek.

Fotók: Frank Yvette