Még késő este is lövöldöztek a migránsok Horgoson – videók

Európa Helyi hírek Ország Rendőrség

Két migránscsoport csapott össze Horgoson, egymásra lövöldöztek a koraesti órákban, erről számoltak be a helyiek a Szabad Magyar Szónak. A fegyverek még este hét után is ropogtak, miközben a falu lakossága az iskolából várta haza gyermekeit, vagy éppen néptáncórára tartottak.

A szerkesztőség birtokába jutott egy, a Bartók Béla utcában felszerelt térfigyelő kamera felvétele. A videón látható, hogy valamivel 18 óra előtt gépkarabélyokkal felfegyverkezett kapucnis férfiak vonulnak végig a Bartók Béla utcán.

Stojanović Olga, a helyi Posta vezetője elmondta, az esti órákban több rendőr is érkezett a faluba. A helyiek arról számoltak be, hogy a falu nagy részén csend volt kilenc óra tájban, mások viszont azt mondták, hogy fél tízkor folyamatosan érkeztek a rendőrök a településre. Körülbelül ekkortájt sikerült egy 50 fős migránscsoportot előállítani.

Mások viszont arról értesítették szerkesztőségünket, hogy fél tíz tájban folyamatosan hallatszottak a lövések: egyesek a futballpálya felől, mások a Kamarás erdő, illetve az autópálya felől vélték hallani a lövéseket. A migránsok főként a Bartók Béla utcában, a kishatár felé vezető úton tartózkodnak.

A helyi polgárok félnek, elegük van, azt mondják, olyan érzésük van, mintha egy második hadsereg alakult volna a faluban, mintha már átvennék, elfoglalnák a szülőhelyüket. Rettegnek és mérgesek a helyiek, amiért senki sem veszi őket komolyan – írta a Szabad Magyar Szó.

Frissítés:

A leszámolás csütörtökön, sötétedés után kezdődött, a rendőrség tájékoztatása szerint egy 20 év körüli bevándorló férfit mellkasi lőtt sebekkel szállítottak kórházba – írta pénteke 11:25-kor az MTI.

A rendőrség kivonult a helyszínre, és az éjszaka folyamán helyreállította a rendet, pénteken pedig a híradások szerint a belügyminisztérium emberei begyűjtik a migránsokat, és elszállítják őket a határ közeléből.

Ismét fegyveres összecsapás volt a migránsok között a Vajdaságban

Júliusban két nagy, migránsok elleni akció is volt Vajdaságban. A hónap elején a kelebiai erdőben csapott össze két migránscsoport, és az összetűzésnek halálos áldozatai is voltak. Akkor 85 illegális bevándorlót fogtak el, nem sokkal később Horgoson 120 migránsra csaptak le a rendőrök.

Mivel a szerb hatóságok nem toloncolják ki azokat, akiket elfognak, csupán az ország északi határától a déli határig szállítják őket vissza, a migránsok sokszor ismét útra kelnek, és néhány nappal később elérik a magyar határt.

Tűzparancsuk van a szerb rendőröknek a szabadkai erdőben lövöldöző migránsokra