Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség

Részegen akarta lefejelni és -köpni a polgármestert, plusz jogsi nélkül traktorozott

Helyi hírek Ország Rendőrség

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki tavaly nyáron egy megyebeli kistelepülés történelmi múltjáról rendezett megemlékezésen garázdálkodott ittas állapotban – írta sajtóközleményében a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint az erősen ittas férfi 2021. július 17-én a rendezvénysátorban köpködött, valamint agresszív volt az esemény résztvevőivel szemben. Mikor ezt látva a település polgármestere távozásra szólította fel, felé is megindult, de sikertelenül próbálta meg őt lefejelni illetve leköpni. Magatartásával a vádlott azt követően sem hagyott fel, miután sátorból kitolták; még az utcán lévő virágládákat is felborogatta.

A férfi részegségében fel sem ismerte, hogy a polgármester az a személy, akire rátámadt, ugyanakkor magatartása önmagában alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást, riadalmat keltsen. A járási ügyészség a fentieken túl azzal is vádolja őt, hogy 2021. szeptember 12-én, a délutáni órákban egy kölcsönkért traktorral úgy közlekedett egy mellékúton, hogy eleve nem is rendelkezett vezetői engedéllyel, mivel egy korábbi szabálysértésért a járművezetéstől eltiltották.

Az elkövetőt, mint különös többszörös visszaesőt, a járási ügyészség garázdaság bűntette valamint eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés vétségével vádolja. Bűnösségének kérdésben a Makói Járásbíróság fog dönteni.