Őszi idő Szegeden

Jön az indián nyár, vasárnaptól keddig 24 fok is lehet Szegeden

Helyi hírek Ország Wellness

Hétvégétől délnyugatira forduló áramlással egyre melegebb, szárazabb levegő érkezik, erősödik a nappali felmelegedés – írja előrejelzésében az idokep.hu.

Egyelőre nem ér véget a vénasszonyok nyara, sőt hétvégétől még rá is tesz egy lapáttal. Európa nyugati partjainál ugyanis több középpontú ciklonrendszer alakul ki, melynek előoldalán déli-délnyugati áramlással egyre melegebb, szárazabb légtömegek érkeznek.

A naposabb csütörtök után pénteken és szombaton még számíthatunk felhősebb időszakokra, és északon, északnyugaton kisebb eső, zápor is előfordulhat, sőt pénteken északnyugaton az ég is megdörrenhet néhol. A csúcshőmérséklet szombatig jelentősen nem változik, délutánonként 17-21 fok várható – Szegedre csütörtöktől szombatig mindhárom napra 21 fokos maximumot jelez előre a portál

Vasárnaptól már alig lesz fölöttünk felhő, a hajnalok ugyan néhol párásak, ködösek lehetnek, napközben azonban országszerte csaknem zavartalan lesz a napsütés. A délies szél több alkalommal megélénkülhet. Éjszakánként 7-13 fokig csökken a hőmérséklet – Szegeden ez a minimum 10 fok körül lehet -, a nappali felmelegedés jelentősen erősödik, az ország nagy részén 20 fok fölött. Helyenként 25 – Szegeden 23-24 – fok körül alakulnak a maximumok.

Változás legkorábban a jövő hét közepén érkezhet, de az sem lesz drasztikus, vasárnapig nem süllyed a napi maximum hőmérséklet 18 fok alá.

Nyitókép: Frank Yvette