Fényfestés Kulturális Fesztivál

Megnyílt az SZTE 26. Őszi Kulturális Fesztiválja

Egyetem Helyi hírek Kultúra

Az egyetemi életet bemutató sajtófotó-kiállítással, koncertekkel és fényfestéssel kezdődött hétfőn a Szegedi Tudományegyetem Őszi Kulturális Fesztiválja, melyen hét héten át ötven helyszínen több száz, többségében ingyenes program várja az érdeklődőket.

Bobkó Anna, Sahin-Tóth István és Molnár Dóra fotókiállításán az  agyműtéttől a gólyaesküig, labortól a családi napig, műtők, laboratóriumok, „titkos egyetemi” helyiségek tárulnak fel az objektíven keresztül. Ahova az átlagemberek csak a Kutatók Éjszakáján nyerhetnek betekintést, ott hétköznapi vendégek az egyetem fotósai.

Feladatuk, hogy kamerájukkal örökítsenek meg minden fontos pillanatot az intézmény életében. Legyen szó az elsőéves gólyák érkezéséről, a 100 éves professzor köszöntéséről, fejlesztésekről, kiemelt protokoll vendégekről. A fotókon keresztül találkozhatunk – sok más mellett – Nobel-díjas tudósokkal, oktatókkal, hallgatókkal, az egyetemi közösség tagjaival.

Idén is folytatódik a nagy sikerű Vers Délben programsorozat, amelyben minden hétköznap a déli harangszó után egyetemi és szegedi polgárok mondják el kedvenc verseiket a Rektori Épület előtt. A fesztivál vendégei a következő hetekben találkozhatnak – mások mellett – a Benedekfi testvérekkel és Fülei Balázs zongoraművésszel, Szokolay Dongó Balázs népzenésszel, Darvasi László íróval, Szirtes Edina Mókus énekes-zeneszerzővel, illetve Pokorny Lia és Vecsei H. Miklós színművészekkel.

Részletes program: https://u-szeged.hu/download.php?docID=134107

Fotók: Frank Yvette