Szeged Spar Kölcsey utca

Bezár Szegeden a Kölcsey utcai Spar

Gazdaság Helyi hírek

Végleg bezár október elején a Kölcsey utcában működő Spar szupermarket, erről az egyik helyi közösségi oldalon jelent meg egy poszt. A hírről A Spar Magyarországot kérdezte a szegeder.hu.

A vállalat kommunikációs vezetője, Maczelka Márk azt írta válaszlevelében, hogy az áruházak bezárásnak témaköre nem tekinthető extrém jelenségnek. – A Spar Magyarországnál üzleti gyakorlat a portfólió éves szintű eredményességi felülvizsgálata, melyből fakadóan több olyan évünk is volt már, amikor költségracionalizációs okokból áruházat zártunk be. Az idei évben ez a felülvizsgálat azt mutatta, hogy a Szeged, Kölcsey utca 11. alatt működő Spar szupermarket már nem működtethető eredményesen a továbbiakban, aminek következtében ezen üzletegységünk 2022. október 3-án lesz utoljára nyitva – hangzik az indoklás.

A portál szerint az érintett munkatársakat értesítették a döntésről, így kettő kivételével mindegyiküknek ajánlottak állást más üzletegységeikben.

A Kölcsey utcai üzlet bezárását gyorsíthatta az a fejlemény is, hogy a közelben, a Dugonics téren a volt Domus – később Tesco – helyén, a Kenyérszegő asszony szobránál nyitotta meg július elején negyedik szegedi üzletét az Aldi. A német kiskereskedelmi láncnak ez már a 156. magyarországi áruháza, korábban, Csongrád-Csanád megye székhelyén addig a Szeged Plazában, a Móravárosi, illetve a Makkosházi körúton fogadta a városban a vásárlókat.

Nyitókép: Frank Yvette