Jótékonysági fagyimérés

Petráért mérte a fagyit Mikler Roland és DJ Dominique

Gasztro Helyi hírek Kultúra Sport

A ritka genetikai betegséggel küzdő szegedi kislány, Józsa Petra Hanna megsegítésére DJ Dominique és Mikler Roland is fagyis kanalat ragadott a Mesi Mesebeli Cukrászdájában pénteken.

Petránál már pár hónaposan tudták, hogy valami nincs rendben, és amikor egy évesen még felállni sem tudott, megkezdődött a család azóta is tartó kálváriája. Éveken keresztül kutatta a betegség okát a Szegedi Genetikai Intézet, velük párhuzamosan a pécsi is, de vizsgálták a gyermek vérmintáját Debrecenben, sőt külföldön is.

Végül tavaly előtt érkezett meg a pontos eredmény a diagnózissal Finnországból: eszerint Petra az úgynevezett MAFB gén mutációban, multicentrikus carpotarsalis osteorysis szindrómában szenved, amelyhez hipotónia (laza, gyenge izomtónus) és lissencephalia (kisebb agyi fejlődési rendellenesség) társul.

Nem az első alkalom, hogy egy-egy közismert szegedi áll be fagyizó pultjába, hogy segítsen, Borovics Tamás “beugrásáról” itt írtunk.

Most pénteken DJ Dominique és Pick Szeged kapusa, Mikler Roland ragadta meg fagyis kanalat Mesi Mesebeli Cukrászdájában, ma, szombaton 15:00 – 18:00 között Kárász Anna, négyszeres világbajnok kajakozó, valamint a szegedi éjszakák hangulatfelelőse, Bigiboy áll a pult mögött.

Vasárnap újra egy Pick játékos, Bánhidi Bence méri a fagylaltot. A cukrászda a jótékonysági hétvége alatt befolyt összeg 30 százalékát Petra gyógyulására fordítja.

Ezenkívül a látogatók megcsodálhatják a KAM Home Goes 2 Bamako csapatának rally autóját is, szombaton 15:00 – 18:00 óra, vasárnap 12:00 – 15:00 óra között.

Fotók: Frank Yvette