Szegedi repülőnap 2022

Jó időben, tartalmas programokkal nyitott a szegedi repülőnapos hétvége

Helyi hírek Party Zone

Időjárásból kívánni sem tudtak volna tökéletesebbet a szervezők, mint ami a repülős hétvége első napján fogadta szervezőket és a kilátogatókat. Igazi családi program lett a péntek délutánból, estéből – a kiadós eső csak késő estére érkezett meg.

Látványos volt a vitorlázók páros repülése, zenei aláfestéssel, dobhártyaszaggató a Grippen vadászgép bemutatója, ami szombaton is megismétlődik, információink szerint ugyanazzal a pilótával. Már majdnem használtuk a profi jelzőt, de a vadászgépet vezető ember elé ez teljesen felesleges, itt nincs amatőr liga.

Jó kontraszt volt nem sokkal később Vári Gyula nyugalmazott vadászpilóta bemutatója, mondjuk, végigdumálta a repülést a Jak-52-esével. Folyamatosan közvetítette mit csinál, mennyi a sebessége, a magassága és mennyi g szorítja ülésbe.

Látványos lett az esti szóló vitorlázórepülős program is, a lengyel pilóta tényleg értette a dolgát.

Egyedülálló drone show műsort is látott a nagyérdemű a Szeged International Airshow-n, mégpedig a CollMot Entertainment jóvoltából. A látvány lenyűgöző volt, pirotechnika helyett komoly programozással együtt mozgott vagy száz drón és fényeiket összehangolva, egy bizonyos szögből különböző,  igen érdekes alakzatokba rendeződtek.

Volt ott hőlégballon, Gripen, Cessna, Magyarország térkép, bogrács pirospaprikával, de láttuk a Dóm sziluettjét és a klasszikussá érett Szeged feliratot is. A napot egy helikopteres tűzijáték zárta, kevesebb mozgással, de annál több égi és földi pirotechnikával.

Kovács András

Fotók: Frank Yvette

Kövessen bennünket a Facebookon a legfrissebb szegedi hírekért!