Halfesztivál Szeged

Szombaton és vasárnap már halfesztiválos idő lesz Szegeden

Gasztro Helyi hírek Party Zone

Szegeden és környékén pénteken egész nap várható csapadék, a szombatra és a vasárnapra már inkább a napsütés lesz a jellemző, ami már igazi halfesztiválos idő.

Pénteken nyugaton naposabb, a Dunától keletre felhősebb időben lehet részünk, keleten, északkeleten és helyenként délen tartósabb eső, zápor, kis eséllyel egy-egy zivatar is előfordulhat. – Az északi-északkeleti szelet elsősorban a Dunától keletre és a középső tájakon kísérhetik élénk lökések. A csúcshőmérséklet 16 és 25 fok között alakulhat, az esős területeken lesz hűvösebb – írja előrejelzésében az idokep.hu. Ez utóbbiba tartozik Szeged és környéke is, nálunk sötétedésig bármikor eshet és csupán 20 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Szombaton a keleti, északkeleti tájak kivételével túlnyomóan napos idő lesz a jellemző. Néhol keleten és északkeleten időnként kisebb eső, egy-egy zápor kialakulhat. A délies szél nyugaton élénk lehet. A friss, helyenként párás, ködös hajnalt követően délután 20-27 fokos csúcsértékeket mérhetünk. Szegeden 25 fokra számíthatunk és esőmentes, szép, napos idő várható.

Vasárnap gyakrabban zavarhatják felhők a napsütést, és időnként elszórtan egy-egy zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. Általában gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. A hűvös reggel után délutánra 23 és 28 fok közé melegedhet a levegő – ez utóbbi érték lehet igaz Szegedre is.

Hétfőn a napos időszakok mellett csak kevés helyen alakulhatnak ki átmenetileg záporok. Északkeleten élénk lehet az északias szél. 24 és 29 fok közötti maximumokra van kilátás. Kedden is hasonló időben lehet részünk, de ezen a napon a Dunántúlon lehet élénk a déli-délkeleti szél. Szegeden is szép idő várható mindkét napon 28 fok körüli napi maximumokkal.

Nyitókép: Háromezer-ötszáz literes bográcsban készül a hallé a fesztiválon. Archív fotó: Kelemen Zoltán Gergely – MTI