Meteorológia térkép

Szeged környékén dőlhet meg pénteken a napi melegrekord

Helyi hírek Wellness

A keleti területeken felhalmozódó meleg levegő hőmérséklete egyes részeken akár a 40 fokot is elérheti. Ha ez megvalósul a napi melegrekord is megdőlhet, amelyet eddig 39,6 fokkal Fügöd vezet – írta péntek reggel közösségi oldalán az OMSZ.

Nyugat felől egyre több és vastagabb felhőtömb sodródik fölénk, és előbb a nyugati, majd a középső tájakon is egyre többfelé számíthatunk heves záporra, zivatarra, helyenként felhőszakadás, jégeső is előfordulhat.

Keletebbre ugyanakkor több napsütés valószínű, és kicsi a csapadék kialakulási esélye. A délkeleti szelet nagyobb területen kísérhetik élénk, erős lökések. Zivatarok környezetében azonban viharos, erősen viharos szélrohamok is előfordulhatnak!

A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 34 és 40 fok között valószínű, de elsősorban a Nyugat-Dunántúlon ennél alacsonyabb értékeket is mérhetnek. Szegeden ugyanakkor jó eséllyel megdőlhet a napi melegrekord, hiszen az előrejelzés szerint kora délután akár 40 fok is lehet. Nem csoda, hogy harmadfokú, azaz piros riasztást adtak ki hőség miatt megyénkre is.