SZUE nagymedence

A SZUE nagymedencéje nem kap sátrat a télen, az újszegedi sportuszodán lesz

Gazdaság Helyi hírek Sport Wellness

Terjedni kezdett Szegeden, hogy idén nem húznak téli sátrat a régi sportuszoda fölé, ez azonban nem igaz. Ugyanakkor a SZUE nagymedencéje idén már nem kap sátrat.

Minden alapot nélkülöz az a városszerte keringő hír, hogy az előttünk álló őszi és téli szezonban nem állítanak sátrat az újszegedi városi sportuszodánál.

Lakó Gábor fürdőigazgató, az Újszegedi Városi Sportuszoda létesítményvezetője az önkormányzati portálnak, a Szeged.hu oldalnak elmondta, az elmúlt évtizedek megszokott menetrendjéhez igazodva – a pandémiás időszak ettől eltért – az idén is október közepén állítják fel a sportuszoda sátrát. Ez a munka hozzávetőlegesen egy hetet vesz majd igénybe.

Az elmondottakat azzal egészítette ki a fürdőigazgató, hogy egyelőre nem terveznek változtatást az őszi és a téli nyitva tartásban sem.

– Felhívjuk kedves vendégeink szíves figyelmét, hogy a SZUE tan- és úszómedence nem lesz téliesítve, sátorral fedve, ősszel kizárólag jó idő esetén lesz üzemeltetve – írja honlapján a Napfényfürdő Aquapolis  a jegy- és bérletárak között, piros színnel kiemelve.

– Ennek fő oka az energiaárak mellett a sátor állapota, amely nem teszi lehetővé annak visszaépítését és így az idén a téli üzemelést. Amennyiben az időjárás engedi, úgy akár novemberben is használható lesz még a medence – nyilatkozta Magyar-Mátyus Ditta, a fürdő értékesítési munkatársa.

Nyitókép: Napfényfürdő Aquapolis

Kövessen bennünket a Facebookon a legfrissebb szegedi hírekért!