Söröm fesztivál

Megkezdődött a Söröm Fesztivál az újszegedi ligetben

Gasztro Helyi hírek

Kézműves sörfőzdék és sörkülönlegességek fesztiválját kezdődött pénteken az újszegedi ligetben – a programkínálat és a sör vasárnap estig kitart.

Koccintsunk újra együtt a Söröm Fesztiválon! Az idei évben ismét felkutatjuk az ország számos kis- és nagy sörfőzdéjét, hogy megmutassák, a sztereotípiák ellenére a magyarok nem csak borokat, hanem remek söröket is tudnak készíteni – írják a szervezők.

A háromnapos rendezvényen olyan kézműves sörkülönlegességeket kóstolhatnak látogatók, amelyeket csak nagyon ritkán találhatnak meg a boltok polcain vagy a vendéglátóhelyeken. A hűsítő italok mellet a vendéglátósok az ízletes ételkínálatról is gondoskodnak.

Már pénteken sötétedés előtt nagyon sokan kilátogattak az újszegedi ligetbe, ahol valóban temérdek sörféle között válogathattak. Idősebbek fiatalok, urak és hölgyek, lányok és fiúk, vegyesen. És láthatóan mindenki jól érezte magát, másokat és a természetet…

Az árak erősen felette vannak az átlagos petőfitelepi és tápéi italboltokénak, de a minőséget meg kell fizetni – és igaz az is, hogy a jóból kevesebb is elég.

A fesztivál mind a kiállítók, mind látogatók számában kinőtte a korábbi helyszínt, a Dugonics teret, ezért egy nagyobb kapacitású, természetközelibb helyszínre, az újszegedi Erzsébet ligetbe költöztették. A lombos helyszín hűs környezetet biztosít ezeken a forró nyári napokon is, a liget tisztása pedig nagyobb színpadi produkciók és koncertek megrendezésére alkalmas.

Fotók: Frank Yvette