MOL hatósági ár

Szigorított tankolási szabályain a MOL

Gazdaság Helyi hírek Ország

Június 24-étől módosultak a MOL töltőállomásokon a tankolási szabályok. Változott az egyszerre vásárolható üzemanyag mennyisége, illetve a kannába tankolásnál a piaci árat alkalmazzák a töltőállomáson.

A MOL-töltőállomásokon a jelenleg érvényes szabályok a következők: normál kútoszlopon a járművekbe maximum 50 litert lehet tankolni, az eddigi 100 liter helyett. A limitet aszerint határoztuk meg, hogy mi az a mennyiség, ami a lakossági felhasználók számára elegendő, a jellemző átlagos tankolást meghaladja.

A MOL célja az, hogy a kormányrendelet betartása mellett minden vásárlónak biztosítsa a kiszolgálását és a töltőállomások zavartalan működését

– írta portálunkhoz is eljuttatott levelében a társaság.

Abban az esetben, ha a fogyasztó magyar forgalmi engedéllyel rendelkező autóba tankol, úgy hatósági árat fizet. Amennyiben benzinkannába tölt, piaci árat kell térítenie. Ezért arra kérik a vásárlókat, hogy amennyiben gépjárművük benzintankja mellett külső “edényzetbe” is tankolnak, azt a benzintankba töltéstől elkülönítve, a tankolás vételárának kiegyenlítését követően tegyék meg. Ha a gépjármű tartályába, illetve a kannába egymás után, egy tranzakción belül töltenek, úgy a tankolás teljes mennyiségére a töltőállomáson feltüntetett piaci árat kellene fizetni.