Juhász Tünde és Lázár János

Egyedül Csongrád-Csanád megyében nincs főispánjelölt

Helyi hírek Ország

Szegeden kívül minden megyeszékhelynek van már főispánjelöltje, azaz megyei kormánymegbízottja, egyedül Csongrád-Csanád megyének nincs. Erre könnyen bevillanhat egy örökbecsű: Bástya elvtársat már meg sem akarják gyilkolni?

Ilyen sorstól nem kell félteni a már dolgozó kormánymegbízottakat, azaz a leendő főispánokat, mindenesetre Juhász Tünde helyett, aki közigazgatási államtitkár lett Lázár Jánosnál az Építési és Beruházási Minisztériumban, még nem jelöltek meg másikat.

Íme a hétfőn kinevezettek “szaknévsora”:

Kovács Ernő, Bács-Kiskun megye
Horváth Zoltán, Baranya megye
Dr. Takács Árpád, Békés megye
dr. Alakszai Zoltán, Borsod-Abaúj-Zemplén megye
dr. Sára Botond Attila, Budapest Főváros
Dr. Simon László, Fejér megye
Széles Sándor, Győr-Moson-Sopron megye
Rácz Róbert, Hajdú-Bihar megye
Ignácz Balázs, Heves megye
Dr. Berkó Attila, Jász-Nagykun-Szolnok megye
Dr. Kancz Csaba, Komárom-Esztergom megye
Szabó Sándor, Nógrád megye
Tarnai Richárd, Pest megye
Dr. Neszményi Zsolt, Somogy megye
Román István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
Horváth Kálmán, Tolna megye
Vámos Zoltán, Vas megye
Takács Szabolcs, Veszprém megye
Dr. Sifter Rózsa, Zala megye

Csongrád-Csanád megye kormánymegbízottja nem olvasható a felsorolásban. Az ispánosként elhíresült törvényjavaslatot egyébként Varga Mihály pénzügyminiszter nyújtotta be  “Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról” cím alatt. Ebben a főispán titulus lényegében a megyei kormánymegbízottak átnevezése lesz lesz – ha elfogadják. Meg a megyéből is lehet vármegye, az is szerepel az előterjesztésben.

Azt gondolom, amit nekem egy hódmezővásárhelyi választó mondott, hogy annak, akinek cseléd vagy napszámos volt a nagyapja vagy dédnagyapja, annak mást jelent a vármegye, mint aki a XII. kerületből szemléli a világot

– jelentette ki Lázár János még 2011-ben a vármegye elnevezés kapcsán. A napokban szembesítették ezzel a megállapításával, a válasz azonban a tárcavezető sajtófőnökén keresztül érkezett: „Lázár János álláspontja nem változott, a szavazata is ehhez fog igazodni”.

Az ügyről korábban itt és itt írtunk.

Nyitókép: Juhász Tünde és Lázár János egy korábbi fotón