Egy korábbi hírjavítás

Ez még hiányzott: Szombattól bő két hétre lezárják a Belvárosi hidat az autósok elől

Gazdaság Helyi hírek

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. megrendelése alapján a HÍDTECHNIKA Kft. a Szeged Belvárosi hídon 2022. június 25. és július 12. között dilatáció cserét, valamint a “befolyási oldali kiemelt kerékpárutat, illetve a kifolyási oldali kiemelt” járdaburkolatot javítja.

A társaság honlapján olvasható közlemény szerint a mederhíd dilatációs szerkezetét 13 évvel ezelőtt, 2009-ben javították utoljára. A fokozott igénybevétel miatt a gumiágyazat több helyen sérült, ezért szükséges a beavatkozás, aminek köszönhetően a hozzá kapcsolódó aszfaltburkolat is megújul. A kerékpárúton és a járdaburkolaton karbantartás jellegű javítások lesznek, a repedéseket és a kátyúkat is javítja a vállalkozó. A munkát két ütemben tervezik:

I. június 25. – június 30. Szeged – Újszeged irány (híd kifolyási oldal)

II. június 30. – július 12. Újszeged – Szeged irány (híd befolyási oldal)

A javítás érinti az úttestet, a kerékpárutat, a kerékpársávot és a járdaburkolatot is, a munkák idején forgalomkorlátozások lesznek. Ebben az időszakban a hídra csak a közösségi közlekedési és a hulladékszállító gépjárművek, taxik, gyalogosok, és a forgalmi sávban a kerékpárosok mehetnek fel, minden más guruló szerkezet a Bertalan hídon tud kerülni.

Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. kéri a lakosság türelmét.

A nyitókép illusztráció, fotó Szeged Pólus